Denne hjemmeside gør brug af nogle funktioner, som din internet-browser ikke lader til at understøtte, og derfor vil hjemmesiden muligvis ikke fungere helt efter hensigten. Prøv evt. at åbne siden i en anden browser eller på en anden enhed.

Kapitel 2

Gnist bliver til flamme

Adelgade Banden har udgivet deres første EP, men de hviler ikke på laurbærrene længe. De lader til at have fået blod på tanden, og kaster sig hovedkuls tilbage ind i studiet.

Adelgade Banden

Adelgade Banden

3. november 2015, kl. 11:52

Yo Så Skal Vi Til At Ramme #Studiet Igen #MTrokay Har Nogen #Sindsyge #Beats Der Bare Popper Og #LJooken Er Bare Så #Klar Til At Smide De Bars Mayn #ÆgteRap #GodMusik #TrapRappers #BeatMakers #VerdensBedste #MereMusikPåVej #WatchOut #Tegnedreng #AdelgadeBanden #Hobro3Lyfe

I dette opslag: M Trokay L Jooken

Adelgade Banden

Adelgade Banden

3. november 2015, kl. 12:11

Nogen Der Har En #Balalajka Vi Ku Låne #BeatMakers #Hobro #CoolSchool

Adelgade Banden

Adelgade Banden

4. november 2015, kl. 20:49

Jooken Her, Jeg Sir Fokking Jolly Til Min Cola Oka Oka !!! xD xD xD #Cola #JollyCola #SigJollyTilDin Cola

I dette opslag: L Jooken

Gennemgående motiv: Crewets kærlighed til Jolly Cola

En af de ting, der især optager medlemmerne af Tegnedreng Records tanker, er Jolly Cola. Det var en idé jeg fik under projektets planlægningsforløb, og som endte med at blive en rimelig central del af dets karakter.

På den ene side er det en joke om rappere og deres forkærlighed for luksus-brands – fx når Migos bruger en hel sang på stort set bare at sige ‘Versace’ igen og igen. Jeg synes det var sjovt at kontrastere det med en rap-gruppe fra det ‘mørke’ Jylland, hvis idé om et luksus-brand var Jolly Cola – ikke noget der typisk forbindes med high society og en dyr livsstil.

På den anden side er det også en slags branding-øvelse fra min side. Det er tænkt som en art hook, noget der fanger folks opmærksomhed og måske får dem til at huske Tegnedreng Records. Jolly Cola er en af de der kulturelle artefakter, der lidt lever i en skyggezone, hvor de fleste kender til det, men de færreste tænker over det ret tit. Der er dermed en genkendelsesværdi og en forforståelse knyttet til det, som kan aktiveres og bruges til at fange modtagerens opmærksomhed. Ved at bruge noget så relativt obskurt som Jolly Cola, i stedet for fx Pepsi, positioneres budskabet i en meget specifk kulturel kontekst, der opfordrer modtageren til at tænke mere end ved et kulturelt symbol, der ses hver dag og man derfor uden videre frasorterer mentalt.

Yay kommunikations-bullshit!

Jolly Cola passer også til Tegnedreng Records, hvis man tænker på hvad der karakteriserer det brand: der er noget med nogle lumre tv-reklamer, og noget med discountvarer, og så er det et ærkedansk produkt der, da det blev skabt affekterede og påklædte sig amerikansk kultur.

En lille sidebemærkning: Jeg havde svært ved at rent faktisk at anskaffe noget Jolly Cola, fordi jeg ikke vidste hvor det kunne købes henne. Det viste sig at være i Aldi, og nogle gange som partivare i Netto. Så der blev i virkeligheden indtaget meget lidt Jolly Cola i forbindelse med projektet, og jeg havde intet minde om dets smag, da jeg gjorde det til en del af det. Det er okay – jeg er lidt cola-agnostiker, og foretrækker ikke noget mærke frem for de andre.

Men manglen på Jolly under projektet gjorde at jeg i de første to musikvideoer rent faktisk hældte Harboe Cola på den halvandenliters Jolly-flaske, jeg havde fået fat i. Movie magic!

Vis kommentar Skjul kommentar
Adelgade Banden

Adelgade Banden

4. november 2015, kl. 22:32

Okay Sir Det Bar Lige, B Lamiroy Er En Rimelig Intens Dude #Vilder #BLamiroy #Hobronx

I dette opslag: B Lamiroy

Opslag med billede fra Adelgade Banden
Adelgade Banden

Adelgade Banden

5. november 2015, kl. 18:20

Shit Yeah Ham Der Stoppie K Er Ved At Lave Crazy Ass Visuals Til Hele Vores EP Der Kommer Op På #YouTube Den Første Er Oppe #Psychedelica #SpaceAge #FlotteFarver #LSD #MistForstanden #ForCool #Vilder #Hobro4Lyfe #HobroHardcore

I dette opslag: Stoppie K

Mens crewet fester og laver musik, arbejder en af dem på at lave farverige visuelle sider til sange for at putte dem på YouTube. Han hedder Stoppie K, og inden længe bytter han grafikarbejdet ud med mikrofonen, og bliver en af gruppens nye rappere.

Første gang vi hører om Stoppie K. Når først han rigtigt dukker op i projektet, spilles han af Heine (både i ansigt og stemme). Men jeg tror faktisk ikke han var med endnu på det her tidspunkt. Jeg havde i hvert fald ikke en klar idé om Stoppie K som medlem af crewet – som set i at han her laver grafisk arbejde for dem, og aldrig nævnes i dén rolle igen. Jeg tror bare jeg tog et af navnene fra min standby-liste, og det så tilfældigvis var det samme navn som Heine senere valgte…

Gennemgående motiv: Medlemmernes navne

De hårdkogte drenge i Tegnedreng Records har alle sammen smarte gadenavne, de kalder sig – som sig hør og bør for ægte rappere. For godtfolk som Jay Z og Snoop Dogg har jo ikke det stående på døbsattesten (selvom Kanye West og Kendrick Lamar godt nok hedder det i virkeligheden). I Tegnedreng Records hedder de en kombination af et karakteristisk navn og et eller flere løse bogstaver – i den stolte tradition fra Eazy E, P Diddy, Schoolboy Q, m.fl. – i Hobro har de navne som P Swiggers, J De Clercq og Stoppie K.

Men hvor kommer disse fantasifulde og mærkelige navne mon fra?

Det hårdkogte akademiske miljø, selvfølgelig!

Faktisk har samtlige medlemmer af Tegnedreng Records deres navn fra en klynge af forskere, der beskæftiger sig med emner som lingvistik, produktoplevelser og biblioteksvidenskab. Selv R Echt! (udtales Er Ægte eller Wrecked).

Fundet af alle disse fantastiske forskernavne var faktisk det, der satte mig i gang med hele projektet. På 3. semester af min bachelor-uddannelse havde vi et fag, der hed Bibliotek og Samfund, og til en af undervisningstimerne stod der en skæbnesvanger forskningsartikel på litteraturlisten. Den ville komme til at ændre mit livs kurs, sagt sådan lidt dramatisk.

Artiklen hed Metahistoriography meets (linguistic) historiography, og som forfattere stod der: P Swiggers, L Jooken & P Desmet. Jeg var dybt fascineret. Hvis dét ikke var en rapgruppe, tænkte jeg, hvad i alverden er så?!

Frøet var plantet til et storslået projekt, og i løbet af de næste måneder begyndte det at spire. Jeg havde lyst til at prøve at lave noget dumt rap-musik, og var fascineret over “falske” kunstnere som Kidd – eller Kilamanjaro Drugs (som var en dybt detaljeret prank som en fra studiet udsatte en anden for).

Den næste tid begyndte jeg at producere beats og skrive tekster, og optog stumper af lyd fra forskellige folk, som jeg samplede. Hver person, der optrådte i projektet, blev til et medlem af det fiktive crew, og fik sig et tåbeligt gadenavn plukket direkte fra den videnskabelige litteratur.

Men den oprindelige trio af navne var reserveret. Jeg havde udnævnt Martin, som jeg studerede med, til P Swiggers, og spillede selv de to andre; P Desmet med min normale stemme, og L Jooken i en mærkelig krængende falsetstemme. I løbet af projektet udvidede jeg også mit line-up af stemmer til at dække flere medlemmer, herunder M Trokay og P Schmitter.

Da først der begyndte at være en visuel side til projektet, med billeder og videoer, blev det et problem at jeg var omkring fire af medlemmerne. Så for nogle af dem endte der med at være en anden, der lagde krop til. Og i L Jookens tilfælde, flere forskellige – for han havde ansigtet dækket bag en elefanthue, og kunne derfor sådan set bare spilles af hvem end der var til rådighed.

Det var sådan Kaare, der bagefter blev til det i stigende grad bærende medlem HM Hoeningwald.

HM Hoeningwald, blev involveret i projektet. Hans første bidrag var at stå og glo med en elefanthue på i videoen, der annoncerede det første albums udgivelse.

Til min store skuffelse er jeg endnu ikke blevet kontaktet af nogen af de (fortrinsvist hollandske, franske og belgiske) forskere, hvis navne jeg har stjålet, og hvis kredibilitet på internettet jeg helt sikkert må have beskadiget permanent.

Vis kommentar Skjul kommentar
Opslag med billede fra Adelgade Banden
Adelgade Banden

Adelgade Banden

6. november 2015, kl. 16:31

.#PSwiggers Så Drunk Mayn #Forever #ForCool #Hobronx Køre Hårder #Hash #Hobronx #Hobro4Lyfe #AdelgadeBanden #Tegnedreng #DinMor #GiDenOp

I dette opslag: P Swiggers

Adelgade Banden

Adelgade Banden

7. november 2015, kl. 03:11

Jeg Ska Altså Bruge Noen Shots Circa Fucking Nuuuuuu!!! #Shots #Fucking #Nu

Adelgade Banden

Adelgade Banden

9. november 2015, kl. 16:56

Woooo Adelgade Banden Her Tævede Fame De Tabere 4-1 #Bold #Vindere #DuEnTaber #ViErVinder #Hobronx

Adelgade Banden

Adelgade Banden

11. november 2015, kl. 00:38

Sig Jolly Til Din Cola, Homebois #GudeDrik #Postevand2.0

Adelgade Banden

Adelgade Banden

11. november 2015, kl. 10:50

Swiggers Her, You guyys! #ShiaLaBeouf Er En Af De Største Kunstere Ever 4 Real Og Lige Nu Kan I Se Ham På #LiveStream Se Alle Sine #Geniale #Film #Live http://newhive.com/allmymovies #AllMyMovies Det Er #StorKunst #CrazyIdeas #Vilder #Genialt #VilBliveHusketI100ÅrMayn

I dette opslag: P Swiggers

Indtil videre har der ikke været mange indikationer på de enkelte medlemmers individuelle smag og personlighed. De har dannet en fælles front, og udtrykket sig i fællesskab.

Crewet er stadig tæt knyttet, men én vælger at udtale sig mere personligt. P Swiggers føler sig kaldet til at fortælle om noget, der betyder meget for ham – en kulturel oplevelse. I hans øjne er Shia LeBeouf en skelsættende kunstnerisk stemme, der må og skal lyttes til.

For nu nøjes P Swiggers med at dele dette link og udstede en simpel kulturel anbefaling, før han vender tilbage til festen og arbejdet med den nye musik.

Adelgade Banden

Adelgade Banden

12. november 2015, kl. 18:32

Yo Whatup Så Er Vores #Mother #Fucking EP Squ På #Spotify Og #ITunes!! Det #Vilder Gå Ind Og Stream Det Shit For Sygt Yo #Hobro4Life #AdelgadeBanden #TegnedrengRecords #Fame #Moneyz

Efter den første smag af succes, da de kastede sig over musikken og sendte deres egen kreation ud i verden, har de fået høje forventninger til hvor denne vej vil lede dem hen. Mens de knokler med at skabe mere musik og udvikle deres udtryk, fortsætter de med at promovere den første udgivelse.

Det er nu lykkedes dem at gøre musikken tilgængelig, ikke bare på Soundcloud og YouTube, men også på Spotify og iTunes. Nu, skulle man mene, er der ingen undskyldning for ikke at have hørt om Tegnedreng Records.

Og selvom alle og enhver i princippet kan få sin musik ud på disse tjenester, føles det alligevel som et kæmpe skridt fremad for gruppen. For en flok lømler fra Adelgade i Hobro, er der ingen grænser for hvor stort det føles at kunne se sig selv stå side om side med idolerne på Spotify. Selvom de stadig er henlagt i anonymitetens mørke, føler de i høj grad sig selv lyse op på stjernehimlen.

Gennemgående motiv: At få musikken på Spotify & iTunes

Den tjeneste, som jeg brugte til at putte at lægge musikken op på Spotify, iTunes, Tidal og et utal af ukendte streaming-sider, tog ret lang tid om at få dem op. Eftersom jeg arbejdede på musikken op til det sidste øjbelik før udgivelse, kunne jeg ikke få dem op på streaming i tide til at passe med udgivelsesdatoen. Det var lidt træls nogle gange, fordi jeg havde udgivet musikken, men den var ikke dér hvor folk plejede at høre den (primært Spotify).

Det var dog ret lækkert at kunne få min musik ud på de ‘rigtige’ tjenester, uden at skulle betale for det. Jeg brugte Routenote, på den gratis model, hvor de tager 15% af profitten. Jokes on them, for hvilken profit?! I skrivende stund, foråret 2019, nærmer jeg mig efterhånden de $50 som udløser en betaling. Der er nok kun et halvt år til sweet sweet profit nu…

Vis kommentar Skjul kommentar
Adelgade Banden

Adelgade Banden

13. november 2015, kl. 21:16

.#Krudtugle Fucking Bedste #Øl Du Finder #GodØl #Yeah #TegnedrengRecords #Vilder #GodStil #Vild #Aldi

Opslag med billede fra Adelgade Banden
Adelgade Banden

Adelgade Banden

16. november 2015, kl. 14:25

Hvaaa Gutter Ska Vi Fucking Ha Noget #Kød Eller Hva! #Gusten #KlammoKød #RødeBøffer #Meat #Slagter #DenGrønneSlagter #Hobronx #Hobro #PartyPartiet #Vilder

Adelgade Banden

Adelgade Banden

19. november 2015, kl. 07:08

Vi Har Vært Op I #Studiet Hele Natten Og Lægge De Sygeste #Vers Ned 🎤💰Bare Kørt #RedBull Efter #RedBull Men Nu Vi Løbet Tør Fuuuuuuuuck!!! Vi Havde #7Kasser!!! 👑💀💪😜 Det Nye Shit Er For Vilder Bare Fucking Vent! #Hobro4Lyfe #Hobro #PartyPartiet #PSwiggers #LJooken

I dette opslag: P Swiggers L Jooken

Arbejdet fortsætter i studiet, som gruppen ivrigt gør opmærksom på. De begynder nu at omtale sig selv under et nyt tilnavn: Party Partiet.

Opslag med billede fra Adelgade Banden
Opslag med billede fra Adelgade Banden
Adelgade Banden

Adelgade Banden

19. november 2015, kl. 16:06

Når Det Går #Hot For Sig #InTheStudio Så Blir Det #TommeFlasker #JollyCola # Whisky #Sprut #Drunk #HipHop #Rapping #NewMusic #Swag #AllTheColors #AllOfTheLights #Beats #Hobronx

SNIGLYTTER: Party Partiet

Sang

♕♕♕ Whatup Her Er Lige En Lille #Smagsprøve På Det #CoolShit #PDesmet Og Swig-Swig-Swiggers Har Cooked Op #InTheStudio I Nat. Den Nye Plade Blir For Sindsyg Ka Jeg Bar Fortæl Dig Maaaayn♫ ★★★★★★★★ ⅣⅠ#PartyPartiet #Hobro

Inden længe føler de sig klar til at dele en smagsprøve på deres nye musik. De udgiver en kort instrumental lydbid med titlen ‘Party Partiet’ – et navn, som de lader til at være blevet betagede af. Den første del af det beskriver dem meget godt, men hvorvidt ‘parti’-delen henviser til politiske ambitioner, eller bare er brugt fordi det lyder så meget om ‘party’, er ikke helt klart. Ikke for publikum – og måske heller ikke for gruppen selv.

Opslag med billede fra Adelgade Banden
Opslag med billede fra Adelgade Banden
Adelgade Banden

Adelgade Banden

20. november 2015, kl. 20:30

Yo #TegnedrengRecords Vi Får Spillet Noget #Pool 👑👑💉🍆🌋🎪👍!!! #Swag #AdelgadeBanden #PartyPartiet #Vilder #Cool #Yolo #Party #GameOn #Winning #Playing #PSwiggers #PDesmet #LJooken #Vodka #Money #Street #Hobronx #HobroHardcore

I dette opslag: P Swiggers P Desmet L Jooken

Opslag med billede fra Adelgade Banden
Adelgade Banden

Adelgade Banden

21. november 2015, kl. 16:55

Oh Ja Så Er Der #Morgenmad Klar 😍👅👑🍔🍔🍔🍔🍔🐮🏪⛽❕‼ #Food #Mad #Lækkert #Vilder #Hamburger #JumboBurger #Fråderen #FråderPå #Omnomnom #FineDining #HighClass #GodSmag #PartyPartiet #TegnedrengRecords #FuldIgenOmLidt

Adelgade Banden

Adelgade Banden

21. november 2015, kl. 17:48

41 Kroner Det Er Squ Alt For Dyrt Man Det Gir Jeg Simpelthen Ik Altså Fucking Hvad Mayn

Adelgade Banden

Adelgade Banden

22. november 2015, kl. 01:50

.#JServais og #PSchmitter Har Gang I Noget Okay Cray Lårt Lige Nu #Wtf #DJServais #Vilder #GårSåCrayCray 👑🎪🌋🔝💀🚬💰🎶

I dette opslag: P Schmitter J Servais

Opslag med billede fra Adelgade Banden

P Swiggers udforsker sine kunstneriske fornemmelser; hans dragning mod det højkulturelle. Han er søgende, på jagt efter sin egen stil og stemme. Vil han kunne forlige sin højtravende smag med resten af gruppens mere rå og umiddelbare udtryk, der holder sig nede på gadeplan – eller er der ved at slås en revne i fællesskabet, der kun kan vokse sig dybere?

Det må tiden vise. Indtil videre holder gutterne sammen.

Opslag med billede fra Adelgade Banden
Adelgade Banden

Adelgade Banden

23. november 2015, kl. 21:06

Bare En #Chiller #Aften Med Gutterne 🚬🎶Et Par #Bajer Og Et Par #Pind #LightItUp #PSwiggers #LJooken #PDesmet #PartyPartiet #Swag #Beer #Drinking #HyggeDruk #Øl #Joint #Gangsta #AdelgadeBanden

I dette opslag: P Swiggers P Desmet L Jooken

Opslag med billede fra Adelgade Banden
Adelgade Banden

Adelgade Banden

24. november 2015, kl. 16:18

Så Det Fucking Lige #PåTrapperne Guys! 🎶👍#NyEP Fra #PartyPartiet #TegnedrengRecords SmækFuld Af #GodMusik #GoodMusic 🎩💰Det Blir #Vilder Godt Ik! #NewMusic #ReleaseParty #InTheStudio #Swag #HipHop #Hobronx #Hobro4Lyfe #Hobro #Style #Party #Art #Street

Langt om længe – næsten en måned efter udgivelsen af den første – annoncerer gruppen deres anden EP. Den kommer til at hedde Party Partiet. For hvis der er én ting, de vil slås for, så er det retten til at feste.

Opslag med billede fra Adelgade Banden
Opslag med billede fra Adelgade Banden
Adelgade Banden

Adelgade Banden

25. november 2015, kl. 16:24

.#Hobro Er Fucking Verdens #Bedste #By 🎩👍🔝Mit #Hood Min #Hjemby #Hobronx Her Jeg Kommer Fra Her Jeg Høre Til #Hobro4Life #Hobro4Lyfe #Hometown #MyCity #Street #Home #FuckKøbenhavn Jeg Har Min #HobroCity #AdelgadeBanden #PartyPartiet #JollyCola #Swag #JustDoIt #KomAn #Forever #Udsigt #LJooken #StreetLife

I dette opslag: L Jooken

Adelgade Banden

Adelgade Banden

25. november 2015, kl. 21:21

Kald Os Party Partiet Vi Fucking Styrer Det Shit #PartyPartiet #Styrer #For #Vilder #Hobro4Life #Hobronx #Party #Parti #StemPåOs #DrikDigFuld #Drunk

“Party Partiet” er mere end bare navnet på deres nye EP – crewet ser det i stigende grad som deres identitet. Med hashtag’et “#StemPåOs” henviser de til dets politiske overtoner. Hvad deres politiske overbevisning helt præcist er, kan man kun gisne om. Men den involverer i hvert fald fest og farver, og støtte til deres lokalområde.

#FuckKøbenhavn,” erklærer de. “Jeg Har Min #HobroCity.”

Opslag med billede fra Adelgade Banden
Adelgade Banden

Adelgade Banden

25. november 2015, kl. 23:59

Tror Ik Vi Har #Øl Nok Til Aftens Løjer #IkkeNokØl #Bajer #NotEnoughBeer #Beer #Drunk Når #PartyPartiet Går På #Druk Drikker Vi Hårdt #AllNight #Drinking #Hobronx #Damer #YungMoney #Tegnedreng #GetOnTheLevel

Opslag med billede fra Adelgade Banden
Adelgade Banden

Adelgade Banden

26. november 2015, kl. 17:25

.#Damer Og #Herrer Dette Er #WorldPremiere Her Er Den #Super #Flotte 100% #Officielle #Artwork #Cover Til Vores #BrandNew #EP Der Dropper Lige Pludseligt En Af De Kommende Dage. 🔝💰🎶🎶Det Er Lavet Af Den #Altid #Geniale #HLimet #MyBoi #Homie #Like Det! #PartyPartiet #TegnedrengRecords #Tegnedreng #Art #Party #NewMusic #Announcement #Release #JollyCola 🎩🚬💀👑

Party Partiet har nu en passende visuel identitet, og udgivelsesdatoen er nu nært forestående. Grafikken er lavet af et medlem, der ikke er nævnt før: en H Limet. Hvor mange medlemmer, gruppen har, og hvem de er, står stadig ikke klart. På dette tidspunkt i deres karriere er det givetvis heller ikke klart for dem selv. Nogle begynder først så småt at deltage i det musikalske projekt; andre, som H Limet, forsvinder fra søgelyset igen, og vender ikke tilbage.

Gradvist, lidt efter lidt, dannes et klarere billede af hvem af dem, der er noget ved musikken; hvem der for alvor er Tegnedreng Records.

Opslag med billede fra Adelgade Banden
Adelgade Banden

Adelgade Banden

27. november 2015, kl. 15:42

.#TegnedrengRecords #PDesmet Vi Sidder Lige #InTheStudio Og Ligger De #SidsteHånd På Den #Vilder #Ny #EP! 👑👑👑Den Dropper På #Søndag Og Bliver Den #Største #Event I #VerdensHistorien 🔝💰🎩🎶#GlædJer #BeExcited #NewMusic #Producer #GearPorn #ReleaseParty #Swag #Snapback #NewWatch #Ableton #Grillz #Guldtænder #Rap #HipHop #Beats 🎤🔫🌠

I dette opslag: P Desmet

Profilen skiftede navn og billede

Party Partiet

28. november 2015, kl. 11:28

Party Partiet
Party Partiet

Party Partiet

28. november 2015, kl. 11:34

Yo Så Det Imorgen Party Partiets Nye EP Dropper Og Starter Jordskælv Med Sine #Vilder #Beats Og #Bass Det Bliver #ForSygt #GetReady #Lyt Og #Download #Imorgen #PartyPartiet #TegnedrengRecords #NewMusic #Hobronx #Hobro4Life #Rap #HipHop #HighClass #Adelgade #NyMusik

Så er tiden kommet. I anledningen af den nye EPs udgivelse, påtager crewet sig navnet Party Partiet, og kaster sig nu dybt ned i denne identitet.

Den nye EP er mere fokuseret og stilsikker end den første, og den er båret af en gennemgående vision om fest som en livsstil og mærkesag. Sangene handler om intense byture, Jolly Cola, og penge i store mængder – man kan vist trygt gå ud fra at de ikke går ind for en tung beskatning…

Denne gang er der flere medlemmer, der aktivt deltager som rappere og producere. Det sidste nummer, Penge I Madrassen 2, er et vaskeægte posse cut, hvor mange rappere lystigt kaster vers frem og tilbage – inklusiv en tosset tysker ved navn R Echt, som leverer nogle rim på udenbysk. På dette nummer giver P Swiggers stolt Stoppie K en formel introduktion som rapper. Han blev bragt ind i gruppen af Swiggers, der anser ham for sin protegé, der nu endelig er klar til at lægge vers ned.

Crewet er i høj grad fælles om denne udgivelse, og føler sig ganske ustoppelige.

Party Partiet

Album

Den Anden EP Fra Hobro's Helt Egen TEGNEDRENG RECORDS, Det Vildeste Rap Crew I Landet! Hobronx Represent, Hobro4Lyfe Like Os På Facebook, Følg Os På Twitter, Insta Og Soundcloud!!!


Hvor det første album skulle vise gruppen som totale nybegyndere, der ikke rigtig vidste noget om at lave musik, skulle det andet album være mere sammenhængende og kompetent, men stadig være lidt råt og give plads til at de fremtidige kunne blive mere polerede.

Numrene på dette album var langt henad vejen de første, jeg var begyndt at lave til projektet (omkring et år tidligere). Det var de mere vellykkede tidlige forsøg – nogle af de mindre vellykkede endte på det første album, og resten bliver aldrig udgivet.

Der er et par klassikere på dette album. Det er også her, jeg begynder at gøre brug af flere forskellige medlemmer, og give mere alsidighed i stemmerne.

Grafikken er lavet af Henrik Viking, og har en masse lækre detaljer.

Det her er hvad jeg havde planlagt om albummet og skrevet i drejebogen ved projektets begyndelse:

TIDSPUNKT: Release ca. 19. November

 • Title:
  • Party Partiet
 • Sange:
  • Party partiet
  • Byen Klokken 1 (mehigo3) (med Martin)
  • Det’ Happy Hour (mehigo5)
  • Penge i madrassen (med Martin)
  • KaIkStop
  • Sig Jolly Til Din Cola
  • Onkel Joakim
  • [Glat dernede/Ulla (mehigo7)]

Gennemgående motiv: Albums og EP’er

Når Tegnedreng Records udgiver et album, henviser de konsekvent til det som en EP. Jeg tror ikke der var nogen meget klar grund til dette.

Jeg syntes nok at det virkede lidt voldsomt at annoncere et nyt album så ofte som de udkom, fordi det ord forbindes med noget mere vægtigt. Og så fordi den første var en lidt let affære, gav det mening dér, og så blev jeg bare ved med at benævne dem sådan – selvom det blev lidt absurd når de begyndte at være over 45 minutter lange (jeg havde meget materiale, der skulle brændes af til sidst).

Men det gør også, at gruppens måde at kommunikere om deres musik er lidt karakteristisk, og afspejler den måde sprogbrug og tænkemåder formes og præges inden for en social gruppedynamik.

Så jeg synes, det giver lidt til projektets præsentation, selvom det er en (potentielt forvirrende) kuriøsitet.

Jeg har på denne hjemmeside valgt at bruge album i de fleste sammenhænge, fordi det lægger sig mere op ad den gængse begrebsbrug.

Opslag med billede fra Party Partiet

Med stor tiltro til deres eget potentiale for bred popularitet og plads på hitlisterne, tagger de radiostationen P3 i deres opslag. Rigdom og berømmelse vindes trods alt gennem massernes tilbedelse.

Men de står overfor en eksistentiel konflikt, som de ikke har udforsket. For mens de higer efter mainstreamen, knuger de samtidig deres undergrundskredibilitet og hjemstavns respekt tæt til hjertet. Men de kan ikke få begge. De kan ikke tilhøre både Adelgade og P3 – det er enten-eller. Før eller siden må de indtage et standpunkt, og affinde sig med deres skæbne. Er deres musik til P3, eller er den for crewet?

Opslag med billede fra Party Partiet
Party Partiet

Party Partiet

30. november 2015, kl. 14:19

.#PartyPartiet Kommer Frem #Stem På Os, Like Os På #Facebook fb.me/tegnedreng Og Hør Vores Musik, Følg #SoundCloud Link På Vores Profil!! 🔝💰👑👑#JollyCola #Hobro4Life #Hobronx #Tegnedreng #Street #Valg #Folkeafstemning #ForTheLove #Fest #Politik #Vilder #VælterByen #Election #NewMusic #Release #NyMusik #Danmark #ValgPlakat #Swag #HipHop #TakeOver 🎶🌠🎩💀👍

Opslag med billede fra Party Partiet

Til at følge med EP’en lægger Party Partiet en klar politisk dagsorden frem. Som de udlægger den i EP’ens titelnummer:

Vi har én politik, én simpel politik

Når vi siger skål, så skal du fuckædme drik

Når vi siger bund vil jeg ik se en dråbe i dit glas

Okay, vi har én politik mere – legalisér hash

Vi har også en politik om en ni-dages weekend

Du skal hænge valgplakater op i dit hjem

Nu skal det ske, nu skal vi fucking vælges ind

Revolution, Party Partiet, vi slår til igen

Måske er det bare et promo-stunt – måske ønsker de rent faktisk at reformere nationen i festens ånd.

I dette øjeblik lader de til at mene deres politiske vækkelse seriøst – men hvor længe vil denne identitet kunne fastholde gruppens opmærksomhed, før de kaster den bort og iklæder sig en ny? En identitet og selvforståelse er trods alt ikke så anderledes end en moderigtig bekældningsgenstand fra et eftertragtet brand – i dag højst værdifuld, både socialt og monetært, i morgen en forældet og værdiløs pinlighed på bunden af klædeskabet.

Hvor længe kan de stå stille, før de føler at de falder baglæns? Alt hvad der ikke er i vækst, må trods alt være i forfald.

Hvorfor være i dette øjeblik, hvis det næste nu måske er meget bedre?

Opslag med billede fra Party Partiet
Party Partiet

Party Partiet

1. december 2015, kl. 19:43

Du En Fucking Kælling, Samantha #Kælling #Samantha

Opslag med billede fra Party Partiet
Party Partiet

Party Partiet

2. december 2015, kl. 13:21

Så Der #Bajer Og #Cigs Til Det #Vilder #PartyPartiet #PartiMøde Diskutere #VigtigeSager #Politik #Valg #Party #Fest #Danmark #Hobronx #Hobro4Lyfe #Tegnedreng Vi Imod Man Tar Folks #Bling 💰💰💰👑Like Os På #Facebook fb.me/tegnedreng #AdelgadeBanden #Cigarette #Cigaretter #Øl #Beer #LivingLife #DetGodeLiv #FuckDF #YoungMoney

Opslag med billede fra Party Partiet

Blandt strømmen af billeder på deres profil, lægger Tegnedreng Records et op af denne vilde fyr. Det lader blot til at være en af dem, der kommer på deres lokale vandingshul. Og de havde nok ikke regnet med at han skulle blive mere end det.

Men manden på billedet er ved at regne ud at crewet her nok har en fremtid fuld af penge, piger, alkohol og hash i vente – og den kunne han godt tænke sig en anpart i. Så selvom han er anonym indtil videre, går der ikke længe før han har gjort sig selv til en del af gruppen, med det mundrette navn HM Hoeningwald. Det starter måske som et forsøg på at ride i deres slipstrøm indtil hans personlige tegnedreng er tilpas foret; men i sidste ende står han last og brast med sine nye brødre, og bliver en stadig mere aktiv og bærende komponent musikken.

Første glimt af Kaare som HM Hoeningwald. Han endte med at stå for en stor del af rapversene på tredje album og fremefter.

Vis kommentar Skjul kommentar
Opslag med billede fra Party Partiet
Party Partiet

Party Partiet

4. december 2015, kl. 19:08

Den #Vilder #Tøs #I #Bar ! 👑👑🍆🍆Like Os Link I Bio Følg Os På #Facebook fb.me/tegnedreng #Patter #Øl #Cleavage #Boobs #Hot #Hits #HighClass #Hobronx #Hobro4Lyfe #HobroHardcore #Swag #Swagness #Yolo #Drunk #BeerGoggles #Girls #Damer #Penge #PartyPartiet #TegnedrengRecords

Opslag med billede fra Party Partiet
Party Partiet

Party Partiet

6. december 2015, kl. 13:45

.#Vilder #Grafitti #StreetArt #Street #Art #Pretty #Swag #Swagness #Hobro4Lyfe #PartyPartiet #PengePartiet #Tegnedreng #AdelgadeBanden Følg Os På #Facebook fb.me/tegnedreng Hør Vores #Musik Link I Bio På Profil

Party Partiet

Party Partiet

8. december 2015, kl. 12:18

Swiggers Her Det Så Vigtig At Søre For At Man Ikke Mister Kontakten Til #Kunsten Til #Undergrunden Til Sit #Hood #Art #Kunst Når Man Begynder At Jage Den #Fame Og Lave De #BigMoney #Penge Vi Skal Passe På Vi Ikke Mister Vores #Touch Hvad Er Man Uden Sit #Fælleskab Sit #Crew #StayTrue #StayReal #RealArt #Artist #Underground4Lyfe #Hobro4Lyfe #Hobronx ★★★★ Swiggers Out!

I dette opslag: P Swiggers

Party Partiet

Party Partiet

8. december 2015, kl. 14:41

Men Vi Ska Fucking Os Bar Tjene Nogle #Vilder #Mange #Penge Ik!! #LJooken Her!!!! #BigMoney #LaverPenge #ChaChing #BlingBling #TegnedrengProppet #CashMoney #YoungMoney #JollyCola #PureLove

I dette opslag: L Jooken

P Swiggers giver udtryk for sin overbevisning om at der findes en autentisk kunstnerisk essens, som gruppen risikerer at miste i deres griben efter succes og berømmelse. Han føler at der er risiko for at de glemmer hvor de kommer fra og hvad de står for på vejen. For ham er kunsten knyttet til undergrunden, og jo mere mainstream de bliver, jo større er faren for at de mister den for evigt.

L Jooken, på den anden side, minder om deres mål om økonomisk vinding. Dette har unægteligt altid stået højt på deres dagsorden, også i P Swiggers’ egne tekster. Det ligger i selve navnet: Tegnedreng Records.

Kan Swiggers på længere sigt forlige dette med sine kunstneriske ambitioner? “Hvad Er Man Uden Sit #Fælleskab Sit #Crew #StayTrue #StayReal #RealArt #Artist #Underground4Lyfe,” siger han.

Men hvad sker der, når valget står mellem undergrund og mainstream – mellem kunst og kontanter – mellem fællesskabet og idealerne?

Indtil videre kan Swiggers dyrke sine overbevisninger fra sin trygge plads i crewets midte, uden alt for store konflikter og svære valg. Som Party Partiet har de udvidet deres tilstedeværelse og profileret sig selv med et mere helstøbt æstetisk udtryk. Det kører derudad – hvorfor lade et par små uenigheder forstyrre eller forvirre?

For nu handler det om at fejre deres sejre og fremskridt – både nuværende og kommende…

Opslag med billede fra Party Partiet

Med endnu et billede af en vandpibe markeres slutningen på anden sekvens af historien (nu kaldt kapitel). I løbet af det er gruppen for alvor kommet i gang med deres musikalske karriere, og har hurtigt fået smidt et nyt album på gaden. Vi har også mødt flere nye medlemmer, og begynder at få et klarere billede af gruppen.

Jeg fulgte planen ret nøje her, og fordi det endnu er så tidligt var tidsplanen heller ikke forskubbet så meget. Senere blev det noget mere presset.

Her er hvad jeg skrev i drejebogen for Sekvens 2 og det andet album forud for projektets begyndelse:

SEKVENS 2. DE TIDLIGE UDGIVELSER

STRUKTUR: Karaktererne låses fast i knibe, eller sendes ud på nyt spor for at nå mål

TIDSPUNKT: ca. November 2015

Her begynder promoveringsarbejde for alvor. Dét, der er sket op til dette punkt er hovedsageligt ‘world-building’, og er ikke direkte designet til at blive fulgt ‘live’.

Ca. halvanden uge efter den første udgivelse, dropper anden EP. Der skal helst være en video til en sang.

 • BANDNAVN:
  • Party Partiet
 • TIDSPUNKT:
  • Release ca. 19. November
 • TO DO:
  • Revidér titel og trackliste. Lav covergrafik
 • EP
  • Title: Party Partiet
  • Party partiet
  • Byen Klokken 1 (mehigo3) (med Martin)
  • Det’ Happy Hour (mehigo5)
  • Penge i madrassen (med Martin)
  • KaIkStop
  • Sig Jolly Til Din Cola
  • Onkel Joakim
  • [Glat dernede/Ulla (mehigo7)]

De råber og rumsterer lidt om hvor fantastiske de er.

Øjeblikkeligt efter udgivelsen skifter de navn.

 • BANDNAVN:
  • Penge Partiet

Dette navn bruges løbende fremover som ad-lib i sange.

Gennemgående motiv: Struktur og plot i projektet

Jeg er meget interesseret i historiers struktur – det underliggende skelet, der holder dem sammen og giver dem form. Hvis en historie fortælles godt, ænser man som regel slet ikke at der er en struktur – historien lader blot til at følge sit naturlige og åbenlyse flow. Selvfølgelig sker det her nu, tænker man – eller bedre, tænker man slet ikke.

Men en god historie har en struktur. Den har nogle principper, der styrer hvorfor bestemte ting sker på bestemte tidspunkter. Den har en opbygning af spændingen og konflikterne, og en form der gør at slutningen føles tilfredsstillende (eller utilfredsstillende, alt efter forfatterens intention).

Historier kan tage sig ud på nær ved uendeligt mange forskellige måder, og stikke af i alle mulige fantasifulde retninger. Men selvom de virker vidt forskellige på overfladen, kan de dele en grundlæggende struktur. Faktisk har en meget stor del af de historier, vi læser, ser og hører, en bestemt struktur til fælles – de spinder bare deres fortælling ud over den. Ligesom at et hus har en grundstruktur – et køkken, en stue, et par soveværelser, et badeværelse eller to – men alle huse opleves langt fra som ens af dén grund.

Forskeren Joseph Campbell analyserede forskellige kulturers myter og fortællinger, og fandt deres strukturelle fællestræk. Indenfor filmindustrien har disse ideer om struktur især vundet indpas, fordi film har en rimelig standardiseret længde, og skal nå igennem hele deres plot på en fornuftig måde indenfor den ramme. Filmindustrien har dog måske været lige ivrige nok i at bruge struktur, og de følger tit skrappe retningslinjer der dikterer hvor lang tid hver enkelt sektion af plottet skal vare, og hvad der skal ske hvornår. Når først man får øje på det, kommer man aldrig til at se en Hollywood-film på samme måde igen.

Jeg har efterhånden læst en hel del om historiestrukturer. Men da jeg skrev Tegnedreng Records, var min forståelse af feltet stadig i sin vorden. Jeg vidste at der var en treaktsstruktur, og at film fulgte den nøje, men jeg kendte ikke rigtigt principperne. Men da jeg stod overfor at udvikle projektets plot, besluttede jeg mig for at prøve at følge denne struktur. Så jeg googlede mig frem til en gennemgang, og den brugte jeg så til at udlægge handlingen. Set med min nuværende viden ville jeg måske have lagt strukturen lidt anderledes, nu da jeg ved hvorfor de forskellige elementer falder som de gør.

Følgende er den strukturelle inddeling, jeg tog med mig fra den artikel (som jeg ikke lige kan huske hvad hed), omsat til mine egne ord. Hver sekvens i den udgør et kapitel i læseversionen af projektet på denne side.

 • Første Akt
  • Sekvens 1: Her etableres miljøet og karakterne. Status quo præsenteres. Leder op til en startende hændelse – point of attack’.
  • Sekvens 2: Karaktererne låses fast i knibe, eller sendes ud på nyt spor for at nå mål
 • Andet Akt
  • Sekvens 3: Første forhindringer og mere på spil
  • Sekvens 4: Første kulmination, ofte parallel med Note konklusionen (her = opbrud). Midtpunkt
  • Sekvens 5: Subplot tager fokus.
  • Sekvens 6: Hovedkulmination. Højeste og laveste punkter i hovedkonflikt. Fokus tilbage på hovedplot. Ofte modsætning til første kulmination og resolution.
 • Tredje Akt
  • Sekvens 7: Etablering af slutkonflikt og spænding. Evt et twist her.
  • Sekvens 8: Resolution og konklusion. Konflikter og farezoner skal være helt klare, ikke komplekse.

Gennemgående motiv: Billeder af en vandpibe

Jeg brugte en del billeder af en vandpibe. Generelt brugte jeg dem til at indikere at en sektion af historien var ovre (i denne læseudgave optræder de som sidste opslag i hvert kapitel). De fleste billeder blev taget ved den samme lejlighed hos en ven i Aarhus, men der er vist også et par stykker fra en tur på vandpibebar i Aalborg (ved samme lejlighed blev Storms dele af Grænseløs Kærlighed i øvrigt optaget).

Vis kommentar Skjul kommentar
Videre til kapitel 3
Der er et bogmærke gemt
Siden er sat til at huske hvor langt du er nået i læsningen af historien. Vil du fortsætte hvor du slap?
Siden gemmer ikke længere et bogmærke. Du kan altid slå det til igen i sidens indstillinger, der kan tilgås fra menuen til venstre.