Til at følge med EP’en lægger Party Partiet en klar politisk dagsorden frem. Som de udlægger den i EP’ens titelnummer:
Vi har én politik, én simpel politik
Når vi siger skål, så skal du fuckædme drik
Når vi siger bund vil jeg ik se en dråbe i dit glas
Okay, vi har én politik mere – legalisér hash
Vi har også en politik om en ni-dages weekend
Du skal hænge valgplakater op i dit hjem
Nu skal det ske, nu skal vi fucking vælges ind
Revolution, Party Partiet, vi slår til igen
Måske er det bare et promo-stunt – måske ønsker de rent faktisk at reformere nationen i festens ånd.
I dette øjeblik lader de til at mene deres politiske vækkelse seriøst – men hvor længe vil denne identitet kunne fastholde gruppens opmærksomhed, før de kaster den bort og iklæder sig en ny? En identitet og selvforståelse er trods alt ikke så anderledes end en moderigtig bekældningsgenstand fra et eftertragtet brand – i dag højst værdifuld, både socialt og monetært, i morgen en forældet og værdiløs pinlighed på bunden af klædeskabet.
Hvor længe kan de stå stille, før de føler at de falder baglæns? Alt hvad der ikke er i vækst, må trods alt være i forfald.
Hvorfor være i dette øjeblik, hvis det næste nu måske er meget bedre?
Gennemgående motiv: Crewets kærlighed til Jolly Cola
En af de ting, der især optager medlemmerne af Tegnedreng Records tanker, er Jolly Cola. Det var en idé jeg fik under projektets planlægningsforløb, og som endte med at blive en rimelig central del af dets karakter.
På den ene side er det en joke om rappere og deres forkærlighed for luksus-brands – fx når Migos bruger en hel sang på stort set bare at sige ‘Versace’ igen og igen. Jeg synes det var sjovt at kontrastere det med en rap-gruppe fra det ‘mørke’ Jylland, hvis idé om et luksus-brand var Jolly Cola – ikke noget der typisk forbindes med high society og en dyr livsstil.
På den anden side er det også en slags branding-øvelse fra min side. Det er tænkt som en art hook, noget der fanger folks opmærksomhed og måske får dem til at huske Tegnedreng Records. Jolly Cola er en af de der kulturelle artefakter, der lidt lever i en skyggezone, hvor de fleste kender til det, men de færreste tænker over det ret tit. Der er dermed en genkendelsesværdi og en forforståelse knyttet til det, som kan aktiveres og bruges til at fange modtagerens opmærksomhed. Ved at bruge noget så relativt obskurt som Jolly Cola, i stedet for fx Pepsi, positioneres budskabet i en meget specifk kulturel kontekst, der opfordrer modtageren til at tænke mere end ved et kulturelt symbol, der ses hver dag og man derfor uden videre frasorterer mentalt.
Yay kommunikations-bullshit!
Jolly Cola passer også til Tegnedreng Records, hvis man tænker på hvad der karakteriserer det brand: der er noget med nogle lumre tv-reklamer, og noget med discountvarer, og så er det et ærkedansk produkt der, da det blev skabt affekterede og påklædte sig amerikansk kultur.
En lille sidebemærkning: Jeg havde svært ved at rent faktisk at anskaffe noget Jolly Cola, fordi jeg ikke vidste hvor det kunne købes henne. Det viste sig at være i Aldi, og nogle gange som partivare i Netto. Så der blev i virkeligheden indtaget meget lidt Jolly Cola i forbindelse med projektet, og jeg havde intet minde om dets smag, da jeg gjorde det til en del af det. Det er okay – jeg er lidt cola-agnostiker, og foretrækker ikke noget mærke frem for de andre.
Men manglen på Jolly under projektet gjorde at jeg i de første to musikvideoer rent faktisk hældte Harboe Cola på den halvandenliters Jolly-flaske, jeg havde fået fat i. Movie magic!