Denne hjemmeside gør brug af nogle funktioner, som din internet-browser ikke lader til at understøtte, og derfor vil hjemmesiden muligvis ikke fungere helt efter hensigten. Prøv evt. at åbne siden i en anden browser eller på en anden enhed.

Mere musik

Soundtrack Til Din Rus

Udgivet under navnet Tegnedreng Records

15. marts 2016

Bandcamp Spotify

Kommentarspor fra projektets skaber:

Hen mod slutningen af projektet havde jeg så mange numre under udvikling, at det var svært at få det hele til at passe ind. Samtidig var min tidsplan skredet lidt, så stort alle albums indtil videre var udkommet senere end planlagt. Det betød at hvis jeg skulle overholde min drejebog, ville der skulle falde tre albums i løbet af lige godt en måned. Samtidig var der en musikvideo at klippe sammen. Tidspres!

Så den åbenlyse løsning her ville jo være at lave et par kortere albums. Men jeg havde jo så mange numre, som der var lagt så meget arbejde i allerede! Så faktisk blev de sidste tre nogle af de længste albums.

Og især det her album – der logisk egentlig ikke rigtig burde eksistere – endte med at blive meget langt. Men der er en del gode sager på. Der er dog også et par mindre bemærkelsesværdige sange, som er lette at glemme igen. Men der var ingen præmie for at fatte mig i korthed her!

Da jeg nu havde tre albums i serie, som blev produceret mere eller mindre samtidigt, kunne jeg organisere dem efter tema og stil. Gør Det For Crewet fik således de mere rå ‘trap’-sange, og Fucker Det Shit Op fik de party-pumpende og EDM-agtige sange. Og ind i mellem de to lå så Soundtrack Til Din Rus, der blev et mere spraglet og farverigt album. Der er nogle lidt jazzy mellemtoner, nogle tunge stemningsbilleder, og endda en lille bratsch-solo. Det gør det nok til et af de mere engagerende albums at høre hele vejen igennem.

Jeg lavede grafikken, ud fra et billede jeg tog af den oppustelige kænguru Pelle i mit studies fredagsbar.

Det her er hvad jeg havde planlagt om albummet og skrevet i drejebogen ved projektets begyndelse:

TIDSPUNKT: Marts 2016

 • Titel:
  • Soundtrack til din rus
 • Sange:
  • Liderlig efter dig
  • Kriminel
  • Guldfeber
  • Tar&Ryger1
  • Vi tager videre
  • Det For Sent
  • Stram Dig An
  • Gæt Låuw (fly-by) (med Martin)

Gennemgående motiv: Albums og EP’er

Når Tegnedreng Records udgiver et album, henviser de konsekvent til det som en EP. Jeg tror ikke der var nogen meget klar grund til dette.

Jeg syntes nok at det virkede lidt voldsomt at annoncere et nyt album så ofte som de udkom, fordi det ord forbindes med noget mere vægtigt. Og så fordi den første var en lidt let affære, gav det mening dér, og så blev jeg bare ved med at benævne dem sådan – selvom det blev lidt absurd når de begyndte at være over 45 minutter lange (jeg havde meget materiale, der skulle brændes af til sidst).

Men det gør også, at gruppens måde at kommunikere om deres musik er lidt karakteristisk, og afspejler den måde sprogbrug og tænkemåder formes og præges inden for en social gruppedynamik.

Så jeg synes, det giver lidt til projektets præsentation, selvom det er en (potentielt forvirrende) kuriøsitet.

Jeg har på denne hjemmeside valgt at bruge album i de fleste sammenhænge, fordi det lægger sig mere op ad den gængse begrebsbrug.

Gennemgående motiv: Kænguruen Pelle

Det er Pelle, Kaares oppustelige kænguru. For en tid blev den lidt en maskot på studiet. Her er den i fredagsbaren.

Der kom et par billeder med i Tegnedreng Records, bare fordi det var sjovt og random.

Her i anledningen af at lave denne side, og skrive historien, har jeg retroaktivt kombineret ham med karakteren P Lauwers, som bliver nævnt et par gange, men aldrig vist. Det virker meget sandsynligt at én af deres venner tifældigvis er en oppustelig kænguru.