Denne hjemmeside gør brug af nogle funktioner, som din internet-browser ikke lader til at understøtte, og derfor vil hjemmesiden muligvis ikke fungere helt efter hensigten. Prøv evt. at åbne siden i en anden browser eller på en anden enhed.

Kapitel 3

Alt for berømmelsen

Tegnedreng Records føler sig nu ustoppelige. De er med raketfart på vej mod deres retmæssige plads blandt stjernerne. Og som det gamle mundheld siger: Jo højere du flyver… jo højere oppe er du.

Med anden EP nu også på Spotify, er det tid til at ekspandere og søge nye udfordringer – det er tid til at få lavet en musikvideo, så de kan vise deres benhårde stil frem i aktion. De vil vise verden at Tegnedreng Records ikke er sådan at fucke med.

Opslag med billede fra Party Partiet
Party Partiet

Party Partiet

9. december 2015, kl. 16:33

Det Så #Stort Det Her! Vores #EP #PartyPartiet Er Satme På #Spotify Nu! Ud Og Lyt Guys! http://open.spotify.com/album/3NaDGic5O9Pipymp7E16MV Jeg Kan Også Afsløre At Der Er En #Musikvideo #PåVej ! #HighClass #ProductionValues Det Bliver Så #Kunst Like Os På #Facebook For Mere #AdelgadeBanden #TegnedrengRecords #Vilder #Hobronx #JollyCola

Gennemgående motiv: At få musikken på Spotify & iTunes

Den tjeneste, som jeg brugte til at putte at lægge musikken op på Spotify, iTunes, Tidal og et utal af ukendte streaming-sider, tog ret lang tid om at få dem op. Eftersom jeg arbejdede på musikken op til det sidste øjbelik før udgivelse, kunne jeg ikke få dem op på streaming i tide til at passe med udgivelsesdatoen. Det var lidt træls nogle gange, fordi jeg havde udgivet musikken, men den var ikke dér hvor folk plejede at høre den (primært Spotify).

Det var dog ret lækkert at kunne få min musik ud på de ‘rigtige’ tjenester, uden at skulle betale for det. Jeg brugte Routenote, på den gratis model, hvor de tager 15% af profitten. Jokes on them, for hvilken profit?! I skrivende stund, foråret 2019, nærmer jeg mig efterhånden de $50 som udløser en betaling. Der er nok kun et halvt år til sweet sweet profit nu…

Vis kommentar Skjul kommentar
Opslag med billede fra Party Partiet
Opslag med billede fra Party Partiet
Party Partiet

Party Partiet

16. december 2015, kl. 13:46

Hæy Damer Jeg Har Noget Der Er Stimulerende Og Forfriskende Til Jer Åben Munden #Lækker #DrikDet #JollyCola #SåJollyDetHalveErUlovligt

Gennemgående motiv: Crewets kærlighed til Jolly Cola

En af de ting, der især optager medlemmerne af Tegnedreng Records tanker, er Jolly Cola. Det var en idé jeg fik under projektets planlægningsforløb, og som endte med at blive en rimelig central del af dets karakter.

På den ene side er det en joke om rappere og deres forkærlighed for luksus-brands – fx når Migos bruger en hel sang på stort set bare at sige ‘Versace’ igen og igen. Jeg synes det var sjovt at kontrastere det med en rap-gruppe fra det ‘mørke’ Jylland, hvis idé om et luksus-brand var Jolly Cola – ikke noget der typisk forbindes med high society og en dyr livsstil.

På den anden side er det også en slags branding-øvelse fra min side. Det er tænkt som en art hook, noget der fanger folks opmærksomhed og måske får dem til at huske Tegnedreng Records. Jolly Cola er en af de der kulturelle artefakter, der lidt lever i en skyggezone, hvor de fleste kender til det, men de færreste tænker over det ret tit. Der er dermed en genkendelsesværdi og en forforståelse knyttet til det, som kan aktiveres og bruges til at fange modtagerens opmærksomhed. Ved at bruge noget så relativt obskurt som Jolly Cola, i stedet for fx Pepsi, positioneres budskabet i en meget specifk kulturel kontekst, der opfordrer modtageren til at tænke mere end ved et kulturelt symbol, der ses hver dag og man derfor uden videre frasorterer mentalt.

Yay kommunikations-bullshit!

Jolly Cola passer også til Tegnedreng Records, hvis man tænker på hvad der karakteriserer det brand: der er noget med nogle lumre tv-reklamer, og noget med discountvarer, og så er det et ærkedansk produkt der, da det blev skabt affekterede og påklædte sig amerikansk kultur.

En lille sidebemærkning: Jeg havde svært ved at rent faktisk at anskaffe noget Jolly Cola, fordi jeg ikke vidste hvor det kunne købes henne. Det viste sig at være i Aldi, og nogle gange som partivare i Netto. Så der blev i virkeligheden indtaget meget lidt Jolly Cola i forbindelse med projektet, og jeg havde intet minde om dets smag, da jeg gjorde det til en del af det. Det er okay – jeg er lidt cola-agnostiker, og foretrækker ikke noget mærke frem for de andre.

Men manglen på Jolly under projektet gjorde at jeg i de første to musikvideoer rent faktisk hældte Harboe Cola på den halvandenliters Jolly-flaske, jeg havde fået fat i. Movie magic!

Vis kommentar Skjul kommentar
Party Partiet

Party Partiet

17. december 2015, kl. 02:57

P Desmet Tager Shots Som En Pensionist #TaberDrikker #PensionistDruk #SkudtIHovedet #Homie4Live

I dette opslag: P Desmet

Det Happy Hour

Sang

Opslag med billede fra Party Partiet
Party Partiet

Party Partiet

19. december 2015, kl. 20:09

.#NyMusik ! Sut Mine Klokker !! Like Det!!!! P Desmet Og P Schmitter Har Været En Tur I Studiet Og Smidt Den Her Super Saftige Lille Julede Banger Med Et Godt Budskab Til Damerne Derude! #PDesmet #PSchmitter #Jul #Xmas #SutMineKlokker #Damer #Hobronx #HobroUndergrund #Vilder Hobro4Lyfe #TegnedrengRecords #JollyCola

I dette opslag: P Schmitter P Desmet

De har stadig travlt med at promovere deres EP Party Partiet. Men kreativiteten kan jo ikke sættes på pause, og da nu julen nærmer sig, har P Desmet og P Schmitter været i studiet og forsøgt at lave et nummer med klokker.

Sut Mine Klokker

Sang

Denne sang blev lavet meget hurtigt (dokumentet er sidst redigeret 40 minutter efter det blev oprettet), og jeg har stort set ikke hørt den siden den udkom. Det er først i forbindelse med udarbejdningen af denne hjemmeside, at jeg opdagede hvor meget basgangen minder om den, jeg senere brugte i sangen Fuck Janteloven. Ups… I det mindste var det mig selv jeg stjal fra her.

Jeg ved ikke hvorfor P Schmitter er krediteret på nummeret, for jeg fremfører ikke noget at teksten med den stemme. Men der er lidt L Jooken i baggrunden.

Party Partiet

Party Partiet

19. december 2015, kl. 23:44

Okay Så Det Sku Bevidst 14 Liter Jolly Er Ik Nok Til En Adelgade Banden Fest #IkNokJolly #HvemHarEtLager #Hobronx #1641

Gennemgående motiv: Aprilsnar, og andre varsler om enden

Før projektet blev sparket i gang, bestemte jeg mig for at det skulle ende d. 1. april.

Jeg gav det en fast slutdato, fordi det gjorde hele projektet mere overskueligt og holdt mig i gang. Det kunne have været nemt at bestemme sig for at lave rapmusik under et falsk navn, og så bare blive ved med det, men det havde jeg egentlig ikke lyst til. Jeg kunne se for mig hvor retningsløst, det ville blive, og jeg kender mig selv godt nok til at vide, at det ville være svært for mig at lave numrene færdige og få udgivet dem, hvis der ikke var en truende deadline.

Derfor valgte jeg at det skulle køre et begrænset stykke tid. Og så bagefter var jeg fri for det, og være tilfreds med et ordentligt afsluttet projekt, i stedet for endnu et hængeparti. Et halvt år virkede som et fornuftigt tidsrum – længere ville blive træls, kortere forhastet. Det her var et sted i starten af 2015, hvor jeg et stykke tid havde puslet lidt med et par af numrene, og hittet på et par ideer.

Nu skulle jeg vælge en slutdato, og der virkede det sjovt med d. 1. april – således at i sidste ende, efter alt denne arbejde, ville dét der stod tilbage, være en aprilsnar. Det gav mig også lidt tid til at forberede mig til startdatoen, der så blev d. 1. oktober 2015.

Da jeg nu på min vej ind i projektet vidste hvad det skulle ende med, kunne jeg indbygge henvisninger og foreshadowing af det i historien. Således havde sangen Du Til Grin – det første nummer, som Tegnedreng Records udgav – “aprilsnar” som en del af omkvædet.

Jeg inkluderede også referencer til datoen 1. april 2016, i form af koder som 1641 og forskellige brug af tallene 1 og 4. For eksempel valgte jeg også at der skulle ske noget dramatisk d. 4. januar – det blev at Swiggers forlod gruppen.

I drejebogen skrev jeg følgende om dette:

 • CALL FORWARD
  • Referér til 4 og 1, 41, april, 1641, etc., som foreshadowing af slutningen.
Vis kommentar Skjul kommentar
Party Partiet

Party Partiet

21. december 2015, kl. 04:01

Hvis Du Ik Går I Byen Om Mandagen Er Du En Taber, Fjåls

Opslag med billede fra Party Partiet

Efter at have opdaget crewet på en lokal bar og bestemt sig for at holde sig til dem, hvis nu de skulle gå hen og blive succesfulde, er HM Hoeningwald nu rigtigt blevet accepteret som medlem. Han markerer sig snart som rapper på gruppens musik.

Opslag med billede fra Party Partiet

Gennemgående motiv: Sære grå kasser på billeder

På en god håndfuld af billederne er der nogle mærkelige grå kasser. Det er ikke fordi jeg har bortcensureret noget, selvom det godt kunne ligne det.

Mens tekstopslagene blev skrevet direkte på Facebook, blev billederne lagt på Instagram, og så automatisk kryds-postet til Facebook.

Med Instagram kan man redigere billederne, for at farvelægge, justere og beskære dem. Et sted i denne proces, måske pga. en fejl i app’en eller min mobil, opstod de her visuelle defekter. Jeg kunne først se det, når billedet var uploadet. På det tidspunkt måtte jeg så vurdere om det var slemt nok til at slette opslaget og prøve igen (som så krævede at jeg også slettede på Facebook). Nogle gange rettede jeg det, andre gange lod jeg det bare være. Og nogle gange opstod fejlen igen ved andet eller tredje forsøg.

Så som det er, lad os kalde det en æstetik og et visuelt kendetegn. Eller bare en dum teknisk fejl.

Vis kommentar Skjul kommentar
Party Partiet

Party Partiet

23. december 2015, kl. 04:01

.#Woooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Party Partiet

Party Partiet

23. december 2015, kl. 13:00

Yo #PSwiggers Her, Det #Jul Er Så Fucking #Fake Det Er! Der Er Ingen Intægritet Eller Æktehed I Det Maayn Det Er Bare Så #Lame! Jeg Gider Det Fame Snart Ikke Mere Det er Bare Samfunnet Der Undertrykker Sig Mig Hvor Er Kunsten Henne?!?!?!?!?!?!

I dette opslag: P Swiggers

P Swiggers har længe været splittet mellem det kunstneriske og det kommercielle, og nu kan han ikke holde sig tavs om det længere. Han mener at det sande, det ophøjede og det ægte drukner og dør under den altoverskyllende kommercielle syndflod, hvor den eneste værdi, der tæller, er den økonomiske.

Julen står her for ham som et klokkeklart eksempel på den tabte autenticitet. Her står han i kontrast til resten af gruppen, der gladeligt omfavner julens kommercielle ånd.

For at lede efter den sande ånd, i julen og i kunsten, kigger han ud mod verden. Han er opfyldt af tvivl, om sin plads og sin vej. I håbet om afklaring tager han på en rejse. Er det alle vegne at kunsten kvæles, undrer han sig, eller lever integriteten stadig et sted derude?

Party Partiet

Party Partiet

23. december 2015, kl. 13:16

Fuck Det Hele Jeg Tar Til Polen Og Besøger Min Fætter Der #Swiggers #Out!!!

I dette opslag: P Swiggers

Party Partiet

Party Partiet

23. december 2015, kl. 14:01

Jeg Brænder Det Lårt #Lårt

Reference til Kilamanjaro Droogs, for de indviede. Det her opslag var sat til at blive postet automatisk på Facebook, og det kom helt tilfældigt til at ske på det tidspunkt hvor jeg var ved at lave historiefremdrivende opslag. Så det blev utilsigtet en del af Swiggers’ udbrud.

Vis kommentar Skjul kommentar
Party Partiet

Party Partiet

23. december 2015, kl. 15:01

Ahaha Swigg-Swigg-Swiggers Er Bare Gnaven Hør Ik På Ham Det Fucking Juuuul Alright Alright Alright Der Skal Fame Laves Nogle Koner Under Træet Man! Julemanden Med Sin Sæk Ik! Den Sæk Skal Bare Knaldes Wooooot!!!

Party Partiet

Party Partiet

23. december 2015, kl. 18:01

.#PSwiggers Jeg Mener Hvad Er Der Ækte Og Street Cred Over Masseproduserede Juledekorationer Og Fucking Wack Ass Julemad Ingen Kultur Og Dybde Det Fucking Forkastelit Ik!!!!!!!

I dette opslag: P Swiggers

De andre tager ham ikke seriøst, og laver sjov med hans udsagn. P Swiggers er stødt og skyder tilbage, og bølgerne går højere end nogensinde før. De diskuterer julen; men man fornemmer, at der ligger mere bag, og at den måde som julen fejres på i deres debat står som stedfortræder for det større skisma mellem kunst og kommercialisme.

Mens Swiggers er på sin sjælesøgende rejse, fortsætter de andre arbejdet med ny musik. Og de er endelig blevet færdige med gruppens første musikvideo.

Gangster Shit

Musikvideo

Medvirkende: HM Hoeningwald P Swiggers Stoppie K P Desmet B Lamiroy L Jooken

Medvirkende: Kaare Olsen, Mads Storm, Martin, Heine Gade og mig selv.

Kamera: Henrik Viking

Første musikvideo, og første gang jeg rigtig klippede video på den her skala. Det var lidt besværligt at finde ud af, samtidig med at jeg skulle have et stort album færdigt.

Vi mødtes i en weekend på studiet og filmede en masse gakkede ting. Jeg havde farvede lys, kostumer og mærkelige rekvisitter med, og så lånte vi lige hurtig fredagsbarens kassebeholdning så vi kunne ligne rige røvhuller (vi var vist allesammen bartendere, så det var nemt nok).

Martin kunne ikke være med den dag, så jeg filmede lidt ekstra materiale med ham og de andre på min mobil et par dage senere. Det endte med at blive den eneste video, han var med i.

Opslag med billede fra Party Partiet
Party Partiet

Party Partiet

24. december 2015, kl. 20:41

Det Er Fucking Ik Et Rigtigt #Juletræ Altså! 💩#Wtf #SølleJul #Xmas #Jul #SpareLøsning #SmallTree #Hobronx #Yolo

Jeg syntes min families juletræ var lidt komisk, med den gamle pande som underskål og det hele. Så jeg nappede et billede og lavede et opslag, selvom det ikke gav super meget mening indenfor historiens logik.

Vis kommentar Skjul kommentar
Party Partiet

Party Partiet

25. december 2015, kl. 04:01

Jeg Er Julemanden Wut Ho Ho Ho Ahahaa

Party Partiet

Party Partiet

25. december 2015, kl. 15:39

Så Er Vores #MusikVideo Til #GangsterShit Fra #PartyPartiet Oppe På #Youtube !!! https://youtu.be/Pw78X4vWBKc Se Den Like Den Elsk Den Del Den!!!! #TegnedrengRecords #Vilder #Hobronx Like Os På Facebook fb.me/tegnedreng Og Følg På Insta Og Soundcloud @tegnedreng ! Find Mere Musik På Spotify Og Bandcamp

Opslag med billede fra Party Partiet
Party Partiet

Party Partiet

26. december 2015, kl. 17:18

.#PSwiggers #SwiggersPåRejse Tjekker Lige Ind Her Fra #Polen 👋Min Fætters #Hus Er Altså Rimelig #Fucked #Hippie #Hipster #HippieHouse #Poland #ØstEuropa #Lights #Flipper #Weirdo #MissYouHobro Jeg Tager Godt Nok Snart #Hjem Igen!!! #Hobro4Lyfe #Yolo #Art #Roadtrip #Rejse #Travel #Eastern #SoWasted #Skæv

I dette opslag: P Swiggers

Gennemgående motiv: Rejsebilleder fra P Swiggers

I sommeren 2015 var jeg på en interrail-tur, der gik gennem østeuropa. Her tog jeg billeder af en del spøjse og mærkelige ting.

Da jeg samlede materiale til Tegnedreng Records, faldt det mig ind at jeg ligeså godt kunne bruge disse billeder, da de gav lidt flavor til projektet. Det var egentlig grunden til at Swiggers tog til Polen.

En del af billederne er dog også fra Ungarn og Tjekkiet.

Vis kommentar Skjul kommentar

Der går ikke længe før P Swiggers får hjemve, dernede i Polen. Han savner sin hjemby, sine venner, og deres sammenhold. Det er ægte, tænker han, og trumfer enhver succes og berømmelse.

Opslag med billede fra Party Partiet
Party Partiet

Party Partiet

27. december 2015, kl. 12:36

.#PSwiggers #SwiggersPåRejse Ahahah Ska Du Ha Nået I Dit #Alkohole! #WTFPoland #Polen #Poland Men Seriøst Det Os Bar Så Fake Ik Med Al De Fucking #Hadere Der Mener At #TegnedrengRecords Bare Handler Om #Penge Og #Berømmelse #Fame Det Jo Om #Kunsten #Realness #ÆgteRap #RealArt Så Fuck De #Playas Vi #ForReal #ForEver Vi Sælger Ik Ud! #Swiggers #Out #AdelgadeBanden #PartyPartiet #Vilder #Hobronx #Hobro4Lyfe #HobroHardcore #Swag #Swagness #Yolo #JollyCola

I dette opslag: P Swiggers

Party Partiet

Party Partiet

27. december 2015, kl. 12:51

.#LJooken Her Vi Sanver Dig Squ #Swiggers! Hold Fanden Høj Derude I #Polen Homie!

I dette opslag: L Jooken

Gennemgående motiv: Hvordan Tegnedreng Records formulerer sig

Jeg forsøgte at give Tegnedreng Records en karakteristisk sproglighed og måde at formulere sig på. En stor del af den var stavefejl, tastefejl og andre sprogfejl – i det hele taget at give dem en meget ringe evne til at skrive. Jeg brugte en del tid på at designe nogle interessante fejl, som af og til dukker op.

Et andet markant stiltræk er at de Skriver Alle Ord Med Stort Første Bogstav. Det var hovedsageligt tænkt som en slags parodi på hvordan nogle skriver kun med småt, og Kanye West engang praktiserede altid AT SKRIVE ALTING MED KUN STORE BOGSTAVER. Jeg tænkte det havde en skæg effekt. Fordi gruppens medlemmer alle sammen skriver gennem den samme profil, bliver det også en slags kendetegn for gruppen, lidt i stil med The Beatles og deres delte frisure.

De gør også brug af en overflod af hashtags, og ofte ganske meningsløse eller stavefejlsbefængte af slagsen. Med andre ord, så forstår de tydeligvist ikke hvordan hashtags fungerer. De var mere vilkårlige i starten, og udviklede sig lidt i løbet af projektet. Hvor jeg postede almindelige tekstopslag direkte på Facebook, så uploadede jeg billeder til Instagram, hvorfra de så automatisk blev spejlet på Facebook. I løbet af projektets forløb opdagede jeg at man på Instagram (tåbelige sted som det er) bare kan tagge opslag med populære ting, og så er der en hel masse tilfældige folk (og spambots) der liker dem. Derfor kom der i stigende grad vægge af hashtags som #Rap #HipHop #DanskRap #Music #Producer #Gangsta #Versace #Tuborg #Beard #Danmark.

En anden ting, der dukkede op i løbet af projektets forløb, var emojis. Jeg bruger personligt ingen smileys eller emojis, så jeg skulle lige vænne mig til at inkorporere dem. Hen mod slutningen inkluderede de fleste opslag nogle, fx tre kongekroner 👑👑👑 eller noget ild eller nogle penge 🔥💰🎶. Jeg har ikke fortsat denne praksis i mine personlige kommunikationer.

Et ord som jeg ofte brugte i projektet var “vilder” (udtalt med et lidt hårdt tryk; rimer på “diller”…). Det var designet som et stykke gruppespecifikt slang, på den måde som sociale grupperinger har en tendens til at udvikle interne begreber og referencer. Min tænkning med det var at det skulle repræsentere en bøjning efter superlativet; altså at ‘vilder’ betyder ‘vildere end vildeste’ – således at “Det kan godt være at du er den vildeste, men jeg er vilder”. Det kan dog lige så godt bare tolkes som at de siger “vildere” på en spøjs måde. Det spiller ikke nogen særlig rolle i historien, udover at det er et billigt stykke slang, de bruger.

Vis kommentar Skjul kommentar

Selvom L Jooken og P Swiggers tidligere har været uenige om den kreative retning, har de dog et nært venskab. Der skal meget til at skille dem ad.

Polen har ikke vist sig at være svaret for P Swiggers, men det har vist ham i hvor høj grad hans hjerte tilhører Hobro. Ude er godt – men intet er mere “#True” end hjemme.

Party Partiet

Party Partiet

27. december 2015, kl. 23:55

.#PSwiggers Her. Okay #Polen Er Sku Ik Så Fedt Alligevel. Der Er Nogen Rimelig Træls Typer Der Hænger Rundt Der Slet Ikke Værdsætter #Realness Og En #TrueG Det Så #Wack. Der Er Meget Mere #Ækte I #Hobronx #TrueStreet #StreetArt #Underground #Hobro4Lyfe. Den Her #Bar Jeg I Er Totalt Hul I Jorden #DårligMusik #DyrSprut #Krakow #Polen #Poland #MissYouHobro

I dette opslag: P Swiggers

Party Partiet

Party Partiet

28. december 2015, kl. 00:02

Jeg Tar Sku #Hjem Igen Af I Morgen! #Swiggers #Out #TilbageTilHobro #RoadTrip #GoingHome #Hobro4Lyfe

I dette opslag: P Swiggers

Party Partiet

Party Partiet

28. december 2015, kl. 00:59

Godt Og Hører #Swiggers! Vi Har Sku Savnet Dig! Vi Har Lagt Nogle #Ornlig #Vilder Ting #InTheStudio Vi Kan Ikke Vente Med At Hører! Swig-Swig-Swiggers Joiner Os Igen I #TegnedrengRecords #PartyPartiet #PengePartiet #Hobronx

P Swiggers vender snuden hjemad, mod fødebyen og crewets åbne arme. Uenighederne lader til at være lagt bag dem. Nu handler det om at se fremad. De andre erklærer at de har været aktive i studiet, og at ny musik er på vej – der mangler bare lidt Swiggers på numrene.

Opslag med billede fra Party Partiet
Party Partiet

Party Partiet

28. december 2015, kl. 12:13

.#PSwiggers #SwiggersPåRejse Så Går #Turen Fame Da #Hjemad Mod Elskede #HobroCity #Hobronx Igen!!! Ka Slet Ik Vente Med At Komme Tilbage Og Se Gutterne Og Lave Noget #Kunst #Art #ÆgteRap #RealArt #Trueness #TrueShit Det Var Sku Os Godt Og Komme Uf I Den #StoreVerden Men Det Fucking #Klamt Og #Kommerciel #Jul Alle Vegne Snart!! Men #AdelgadeBanden #PartyPartiet #Vilder #Hobronx Vi Må Stå Fast På Det Shit! #Real #JustDoIt #Hobro4Lyfe #HobroHardcore #Swag #Swagness #Yolo #JollyCola #Travel #Tog #Train #Rejse #Travelling #Railway #PåSkinner

I dette opslag: P Swiggers

Opslag med billede fra Party Partiet
Party Partiet

Party Partiet

29. december 2015, kl. 01:13

Velkommen Hjem #PSwiggers !!!! Hva Fuck Du Sku I Polen Fatter Jeg Fucking Aldrig Mayn!! Så Ku Det Ogs Være Vi Snart Til Skulle Til Ornlig At Kom I Gang Med Det Nye Album ........ //P Desmet #PengeAlleVegne #Hobro4Lyfe

I dette opslag: P Desmet

P Desmet har været utålmodig efter at komme videre med karrieren, og ryster på hovedet af Swiggers’ kunstneriske fornemmelser og hans tvivlen på projektets retning. For Desmet er der kun én ting, der tæller, og det er at blive rig nu. Han understreger denne pointe kraftigt:

Party Partiet

Party Partiet

29. december 2015, kl. 16:04

Hva P Desmet Her! Vi Ska Sku Da Være #PengePartiet Maayn! Det Er Sku Da #AllAboutDaMoneyz ! #YoungMoney #Rich #Rigmand #OnkelJoakim #NulSkat #Politik

I dette opslag: P Desmet

Opslag med billede fra Party Partiet

Jeg havde egentlig tænkt mig at Facebook-siden skulle skifte navn til Penge Partiet her, men det tog så lang tid for navneskiftet at tage kraft, at det ville blive for svært at arbejde med.

Egentlig var det planen med mange hurtige navneskifte her, men det droppede jeg af samme grund.

Vis kommentar Skjul kommentar
Party Partiet

Party Partiet

29. december 2015, kl. 17:15

NEJ!!!!! Waht The Fuck!!! Vi Ska Fandme Da Ik Hedde #PengePartiet!! #PSwiggers Støtter Ik Det Navn Overhovedet!! Hvorfor Skal Det Vær Så Meget Om #Penge Og #Kommercielle Ting Og #SælgeUd !?!? #SellOut #Taber #Dumt Det Er Jo Ik Det Som Det Her Handler Om!! Det Er Jo #Kunsten, Det #TrueShit #RealArt Ik Det #FakeShit!! Hvor Jeres Intægriteter Hende?!?! Jeg Sir NEJ FUCK NEJ Der Gik I For Langt ALTSÅ!!!!! #HobroTrueShit #Hobro4Lyfe #Hobronx #StayStreet #StayTrue #JustDoIt #Gangsta #StreetLife #HoodLife #Realness #Trueness #SwiggersOut

I dette opslag: P Swiggers

Party Partiet

Party Partiet

29. december 2015, kl. 17:31

Okay Da Godt Ord Igen Swiggers! Vi Skifter Væk Fra #PengePartiet Igen

Dette finder P Swiggers sig ikke i. Der skal tydeligvis ikke meget til at genopvække konflikten, og ved dens to poler står P Swiggers og P Desmet. De neddrosler striden igen, men det er tydeligt at sårene ikke er helet.

For P Desmet, der forsøger at lede gruppen til tops, er dette et ildevarslende tegn. Hvis crewet skal holdes samlet, må man træde varsomt.

For nu er det bedst at kigge fremad og koncentrere sig udgivelsen af den tredje EP. De er tilbage, og denne gang bliver det under navnet Hobro Undergrund – nok et navn, der kommer fra P Swiggers, som i stigende grad vender sig bort fra den kommercielle mainstream, og dyrker undergrundens rå autenticitet.

Opslag med billede fra Party Partiet
Party Partiet

Party Partiet

29. december 2015, kl. 19:04

.#Cover Til #Ny #EP #HobroUndergrund #CoverArt #Art Udgives Snart!! 👑👑👑 #Hobronx #Hobro4Lyfe #HobroHardcore #Swag #Swagness #Yolo #JollyCola #Vilder #GetExcited Det Blir For Fedt!!! #Street #Hobro

Profilen skiftede navn og billede

Hobro Undergrund

29. december 2015, kl. 19:18

Hobro Undergrund

Jeg lavede denne grafik – ret hurtigt. Jeg kan meget godt lide formen i den, men den er jo unægteligt noget mere primitiv end de grafiske elementer, som Henrik Viking leverede.

Vis kommentar Skjul kommentar
Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

29. december 2015, kl. 23:41

.#HobroUndergrund Tegnedrengene Rammer Byen Igen!! #WeBack #GetStupid #GetOnTheLevel #Vilder #Hobronx #Hobro4Lyfe

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

30. december 2015, kl. 01:28

Lamiroy Er Den Danske Fiddy Cent, Ham Tager Så Mange Shot, Kald Ham Femmeren #Mange #Shots

I dette opslag: B Lamiroy

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

30. december 2015, kl. 02:21

P Swiggers Er En Troldmand Med Ord, De Kalder Ham Lingkvisten #Fucking #Go #Rapper #DonGas Vores Udsendte VerdensMand #Rejsende #UdbrederDetVilderBudskab

I dette opslag: P Swiggers

Opslag med billede fra Hobro Undergrund

De gør deres bedste for at holde sammen. Med Swiggers tilbage har de arbejdet hårdt på en nye EP, og den er endelig klar til udgivelse. Det er deres længste og mest ambitiøse til dato.

Hobro Undergrund

Album


Det tredje album, tænkt som mere et hip-hop-mixtape end de foregående. I historien er det her gruppen begynder rigtig at vide hvad de laver, og derfor var det meningen at det skulle være ekstra langt og indholdsrigt.

Der er en del af projektets klassikere på det her album, og en del glemte numre. Lidt at hvert.

Jeg lavede grafikken. Jeg lagde ikke så meget arbejde i det, fordi et mixtape helst skulle have noget lidt mere råt cover-art.

Det her er hvad jeg havde planlagt om albummet og skrevet i drejebogen ved projektets begyndelse:

TIDSPUNKT: Release ca. 3. december

Herefter udgives ‘Hip hop’-EP (mixtape?) under nyt navn.

 • Titel:
  • Penge+Piger+Alkohol+Hash
 • Sange:
  • Penge, Piger, Alkohol & Hash (med Martin)
  • Sparekasse (med Martin)
  • Multi-level Marketing (mlm)
  • Penge i madrassen II (Ingo)
  • Gangster shit (med Martin, Storm)
  • Lavet af penge (mehigo18)
  • [Kneppet udenom (udenom)] (med Martin)
  • [middelklasse (mehigoC)] (med Ingo (martin?))
  • Seven Eleven (mehigo14) (med Martin)
  • Kneppet udenom (med Martin)
  • Kneppehumør

Gennemgående motiv: Albums og EP’er

Når Tegnedreng Records udgiver et album, henviser de konsekvent til det som en EP. Jeg tror ikke der var nogen meget klar grund til dette.

Jeg syntes nok at det virkede lidt voldsomt at annoncere et nyt album så ofte som de udkom, fordi det ord forbindes med noget mere vægtigt. Og så fordi den første var en lidt let affære, gav det mening dér, og så blev jeg bare ved med at benævne dem sådan – selvom det blev lidt absurd når de begyndte at være over 45 minutter lange (jeg havde meget materiale, der skulle brændes af til sidst).

Men det gør også, at gruppens måde at kommunikere om deres musik er lidt karakteristisk, og afspejler den måde sprogbrug og tænkemåder formes og præges inden for en social gruppedynamik.

Så jeg synes, det giver lidt til projektets præsentation, selvom det er en (potentielt forvirrende) kuriøsitet.

Jeg har på denne hjemmeside valgt at bruge album i de fleste sammenhænge, fordi det lægger sig mere op ad den gængse begrebsbrug.

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

30. december 2015, kl. 20:28

#DamerOgHerre Så Er Der #NyMusik Med #HobroUndergrund!!! https://tegnedreng.bandcamp.com/album/hobro-undergrund En #Ny #EP SmækSmakSmukFyldet Med Hæftige #Bangers Saftige #Beats Og HotHotHotte #Vers Der Brænder Sig Ind I Øregangen Og Ik Giver Slip Igen #ForEver! Det Smasher Dit Liv Op Og Ned Oka!! Så #LYT Og LIKE Og #DOWNLOAD #GRATIS OG DEL MED ALLE DINE VENNER, FJENDER OG DEM DU KENDER!!! Det Blir For Stort Det Her #DanMark Kan Slet Ik Holde Til Det!! For #Vilder #Bois!! #OrnligSyg #Hobronx #Hobro4Lyfe #HobroHardcore #Swag #Yolo #Swagness #JollyCola #Adelgade #Cool Like Os @tegnedreng På Alle De Gode Sider #Insta #Face #Twitter #Bandcamp #Soundcloud #Spotify https://soundcloud.com/tegnedreng/sets/hobro-undergrund

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

31. december 2015, kl. 17:24

Godt Nytår! Forestil Jer Hvor Meget Bedre #Nytårstalen Ville Være Hvis #GrevIngolf Var #Konge!! 👑👑👑 #KongIngolf Hør Vores Nye Sang Om #Ingolf! #Nytårstale #DronningMargrethe #Regent #Vilder #Kongehuset #Royal

Grev Ingolf

Sang

På vejen ind i det nye år 2016 har de skyhøje forventninger, og de hyper deres nye single Grev Ingolf. I greven, der næsten blev konge, har de fundet en slags maskot – en skikkelse, der både er kongelig og undergrund. Men selv vil de ikke stille sig tilfredse med noget mindre end kronen på hovedet.

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

1. januar 2016, kl. 01:45

Godt Nyt År Til Jer Alle!! 👑👑👑 Vent Jer Madser Fra #TegnedrengRecords #HobroUndergrund I Det Fucking År 2016 Det Blir For #Vilder #Druk #ByenSenere #Hobronx #Hobro #Hobro4Lyfe #HobroHardcore #Swag #Swagness #Yolo #JollyCola #Alkohol #Party

Opslag med billede fra Hobro Undergrund
Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

1. januar 2016, kl. 02:32

.#PSwiggers Og #LJooken Ryger Det #Vilder #NyeÅr Ind! 👑👑👑#Hobronx #Hobro4Lyfe #HobroHardcore #Swag #Swagness #Yolo #JollyCola Der Er Så Gang I #Festen Har I Det #Fedest??? Like Os Det Venter Dr #Sygeste #Godter I #16 🕐🕓

I dette opslag: P Swiggers L Jooken

Opslag med billede fra Hobro Undergrund
Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

2. januar 2016, kl. 01:58

.#ChillerAften Efter En #Vilder #NytårsAften Lidt #Bajer #IByen Ik Det Stor 🔥🍻🍺#PindOmLidt #Gade #Street #StreetArt #Hobro #HobroUndergrund #Hobronx #Hobro4Lyfe #HobroHardcore #Swag #Swagness #Yolo #JollyCola #Colors #ByLiv #VildUngdom Hør Vores Nye EP På SoundCloud.com/tegnedreng Og Like Os På #Facebook fb.me/tegnedreng #Danmark #Crew #Hood

Et sted i Aalborg midtby.

Vis kommentar Skjul kommentar

Crewet er ved godt mod, og stridsøksen lader til at være godt og grundigt begravet. Måske falmer konflikten sammen med det gamle år, og 2016 bliver Tegnedreng Records store år.

Med fælles front forklarer de hvorfor nægter at profilere sig på Snapchat, på trods af de utivlsomt utallige opfordringer til det. For midt på hvad de anser for deres eksplosive opstigning til den udødelige berømmelse, er alt hvad de gør historisk og bevaringsværdigt. De dyrker ikke det midlertidige; for crewet er for evigt.

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

2. januar 2016, kl. 13:23

Folk Spør Os Hvorfor Vi Ik På Snappen #Snapchat Det Fordi Fucking Alt Hvad Vi Gør Og Sir Er Bevaringsværdig Og Fuck Dem Der Antyder Noget Andet De FuckBois. Snap Er For Folk Der Vil Glemmes Og Alle Vil Huske #TegnedrengRecords #HobroUndergrund #Forever Og Det Er #Truth #TrueShit #Trueness Oka!!!! 👑👑👑#Hobronx #Hobro4Lyfe #HobroHardcore #Swag #Swagness #Yolo #JollyCola #KongerneAfHobro

Jeg hader Snapchat. Jeg har ventet i mindst seks år på at den modedille gik i sig selv igen, men den app har sat sig fast som en flåt i skridtet.

Da jeg skulle vælge hvilke platforme, jeg ville have en Tegnedreng-tilstedeværelse, var Snapchat selvfølgelig nærliggende. Men jeg fravalgte det a) fordi det som udgangspunkt ville have været ekstremt ubehageligt for mig – og b) fordi det krævede en mere ‘live’ tilstedeværelse end ville give mening for projektet, der jo i sin kerne er opstillet. Stort set alle billeder var gemt til side og udgivet på taktiske tidspunkter, hvor det passede for historien. Det ville ikke have kunnet lade sig gøre på Snapchat.

Det er også et rimelig tåbeligt sted at prøve at fortælle en roman. At blive fundet senere var en fundamental del af projektets præmis, så opslagene skulle selvfølgelig ikke slettes automatisk.

Men det ville sikkert have været effektivt nok som promoveringsværktøj. Oh well. Hellere ukendt end på fucking snapchat.

Vis kommentar Skjul kommentar
Opslag med billede fra Hobro Undergrund

Men tager P Swiggers bladet fra munden. Han har noget at sige, som han ikke kan tie stille med længere.

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

3. januar 2016, kl. 02:14

.#PSwiggers Her, Jeg Er Godt Nok Ik Helt 100 Tilfreds Med Hvordan Den Nye EP Blev. Hvorfor Skal Det Være Så Meget Om #Penge Og #Berømmelse??? Der Er Ik Nok Ækte Vækt I Det, Ik Nok Substans Nok #Kunst #Trueness #Realness!!! Har Vi Glemt Hvor Vi Kommer Fra Hvad Vi Står For Hvorfor Vi Gør Det Her? Vi Prøver Jo På At Gøre Noget Støre Vigtigere. Det Synes Jeg Vi Skal Arbejde Fokusere På Gøre Bedre Ved Den Næste Udgivelse!! Vores Fans Fortjener Bedre, De Day One Soldiers Der Har Været Der For Os Helt Fra Begyndelsen. #Truth #Swiggers #Out

I dette opslag: P Swiggers

Den store debatsekvens sparkes igang. Det meste af det her havde jeg skrevet ned på forhånd og uploadede så i rækkefølge. Men det føltes mærkeligt at have en fiktiv intern beef luftet offentligt, som jeg alene sad og iscenesatte. Øjeblikke hvor man virkelig betvivler sin egen forstand…

Vis kommentar Skjul kommentar
Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

3. januar 2016, kl. 05:14

.#PDesmet Her. Swiggers Hva FUCK Snakker Du Om Maaayn!! Den Ny Er Squ Da Det Bedst Vi Har Lavet!! Vi Skal Da Bar Vær Riger!!! Fuck Kunst Vores Fans Vil Da Se Os #GetThatMoney!! #Money #Fame Vi Ska Da Bar Op På De Hitlister, Få Nogen Views Og Likes! Det Da Det Det Handler Om!

I dette opslag: P Desmet

Den glødende konflikt bryder ud i lys lue. Lige så dedikeret som P Swiggers er til kunsten og autenticiteten, er P Desmet til rigdommen og berømmelsen. Og måske har de to synspunkter endelig vist sig fundamentalt uforlignelige.

L Jooken – som den sidste af de tre medlemmer, der udgør kernen af Tegnedreng Records – forsøger at mægle mellem sine to nærmeste venner. For ham trumfer fællesskabet og sammenholdet alt det andet. Uden dét, mener han, er de intet.

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

3. januar 2016, kl. 06:15

Yo Guys Vil I Ikk Måske Tage Diskusionen I Privaten I Stedet?? ;) //L Jooken

I dette opslag: L Jooken

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

3. januar 2016, kl. 06:31

Nej, Det Ska Fucking Opklares Det Her. Swiggers, Hva Prøver Du At Opnå!!! Hvorfor Modarbejder Du Os Andre, Dit #Crew #AdelgadeBanden #PengePartiet

I dette opslag: P Swiggers

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

3. januar 2016, kl. 10:16

Ik Kald Os #PengePartiet Okay! #PSwiggers Vil Ik Stå Ind For Den Her Pengefixerede Tankergang! #RealArt

I dette opslag: P Swiggers

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

3. januar 2016, kl. 10:41

.#PENGE #PARTIET Lev Med Det Swig!

I dette opslag: P Desmet

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

3. januar 2016, kl. 16:01

Okay #PDesmet Her Igen. Jeg Kan Ik Lade Den Her Lægge. #PSwiggers Du Siger Vi Ødelægger Det Ved At Ville Have Success, Men Hvem Ødelage Sangen #GrænseløsKærlighed På Den Nye EP???? Den Var Da True Og Kunst Til Du Landede På Tracket!!!

I dette opslag: P Desmet

Grænseløs Kærlighed / Swiggers Siger

Sang

Et spøjst nummer.

I bund og grund eksisterer det fordi jeg havde så mange optagelser af Martin som P Swiggers, der bare proklamerer vrøvl. Det var gode sager, men svært at integrere i almindelige numre. Så her smider jeg en stor stak Swigger-rants, især om hans forkærlighed for udenlandske kvinder. Det er det første af et par numre, der bærer undertitlen “Swiggers Siger”, fordi jeg bare dumper en stak Swiggeri.

Og så er der en sektion med B Lamiroy (Mads Storm), som blev optaget på en vandpibebar i Aalborg. Det passede også fint nok ind dér, tænkte jeg.

Beatet blev lavet enormt hurtigt på min bærbare, men jeg synes det kører ret godt. Ligeledes med omkvæd, som jeg vist kun optog ét take af, ind i min mobil. Med lidt autotune og rumklang var den klar.

Jeg kan godt lige kontrasten mellem hvor oprigtigt omkvædet lyder om “grænseløs kærlighed”, der jo lyder meget smukt, og så P Swiggers der bare vil have åbne grænser for at få “pussy fra hele verden”. Så det er vel også en slags politisk standpunkt.

Den er også en del af en beef som P Swiggers har med en eller anden, der hedder Alejandro (åbenbart født og opvokset i Norge). Han nævnes her og der på forskellige numre, fx Mit Crew.

Ingen mægling eller forsoning er mulig. De to slagsbrødre har taget skridtet videre, og diskuterer nu ikke længere kun abstrakte idealer om berømmelse og integritet. Nu har P Desmet bragt selve musikken på bordet, produktet af deres kreative arbejde og manifestationen af hvad crewet vil være i verden. Nu – mere end det nogensinde var før – er det personligt.

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

3. januar 2016, kl. 16:14

Det Nummer Var Ren #PopLort Indtil Jeg Gav Det Lidt #Street Lidt #Ægthed #Noget Integritet!!! Det Fucking #AutoTune Pis Og Wannabe Pop!!! Mine #HardTruths Og #ÆrligSnak Redede Det Crap. BOOM #Swiggers #Out

I dette opslag: P Swiggers

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

3. januar 2016, kl. 16:41

Den Sang Var Da Fucking Lige Ved At Begynde At Virke!! Så Kom Du Hjem Fra Fucking Polen Og Sku Bar Kom Og Ødelægger Det!! Det Du Sir Passer Jo Ik Engang Ind!!! #PDesmet

I dette opslag: P Desmet

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

3. januar 2016, kl. 17:00

.#PSwiggers Her, Mit Passede Bedre End Noget Af Det Andet!!! Hva Fuck!! Mit Var Honest Og Sagde Noget #Vigtigt Om #Samfundet #KeepIt100 I Vil Bare Gemme Sandheden #Smerten Væk For At Sælge Meget Og Værre På #Hitlisterne!!!

I dette opslag: P Swiggers

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

3. januar 2016, kl. 17:04

.#PDesmet Taler. Jeg Overvejede At Gå Ind I #GrænseløsKærlighed Og Slette Dit Track På Det. Squ Fucking Ha Gjort Det!!

I dette opslag: P Desmet

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

3. januar 2016, kl. 17:14

Måske Sku Du! Jeg Er Næsten Glad For Jeg Ik Er På Fler Tracks På Den EP! Den Lever Da Fucking Slet Ik Op Til Navnet #HobroUndergrund! Der Er Da Intet #Undergrund Ved Det! I Griber Da Bar Efter #Pop #Fame #BilligeHits!! #Swiggers #Out!!!

I dette opslag: P Swiggers

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

3. januar 2016, kl. 18:20

Hva Vil Du Gør Ved Det Swiggy?!?!?! Hva!! Jeg Ska Fucking Ha De Penge, Fuck Om Du Vil Vær Fattig Og Kunsterisk Resten Af Dit Liv

I dette opslag: P Desmet

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

3. januar 2016, kl. 18:31

GUTTER Calm The Fuck Down OKAY! Vi Skal Nok Få Løst Det Her. //L Jooken

I dette opslag: L Jooken

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

3. januar 2016, kl. 19:04

Ti Stille L, Det Her Er Mellem Swiggers Og Mig

I dette opslag: P Desmet

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

3. januar 2016, kl. 21:14

Ik Mer AutoTune Og Pop-Lort Det Er Alt Hvad #PSwiggers Har At Sige Om Det. Lad Os Kom Til Bage Til Vores Rødder, Til Experimenterne Og De Ambitøse Produktioner Og Interesante Lyde. Noget #Real #Substans

I dette opslag: P Swiggers

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

3. januar 2016, kl. 23:24

.#PDesmet Her, Det Var Da #Lårt I Starten Vi Da Så Meget Bedre NU!!!!! #GetThatMoney #YoungMoney #CashMoney #Vilder #HobroHardcore #Swagness #PENGEPARTIET

I dette opslag: P Desmet

Spliden, der så længe har simret, har nået kogepunktet, og der er ingen vej tilbage nu. Kniven er stukket ind, og såret vil efterlade mere end blot et ar. Et sammenhold og venskab, der var altoverskyggende og skulle have været for livet, er ovre.

Opslag med billede fra SWGRS
SWGRS

SWGRS

4. januar 2016, kl. 10:14

Dette Er #PSwiggers SoloProjekt MEd Fokus På Kunsten I Musiken Og Musiken I Kunsten. Inspiration Fra De Store Kunstere I Vores Generation Som James Franco Og Shia La Beouf Helte Med Den Gode Smag. Det Her Bliver Stort, Vent Jer Vilde Store Ting Der Siger Noget Om Menneskets Kultur Og Samfundet Som Overordnet.

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

4. januar 2016, kl. 11:41

Okay #PSwiggers Her, Jeg Vil Gerne Oficielt Anoncere At Jeg Fra Dags Dato Ik Længere Er Et Medlem Af #TegnedrengRecords Eller Har Nogen Direkte Forbindelse Til Denne Gruppe. Jeg Er Stadig At Finde På De Gamle Udgivelser Og Jeg Står 100% Ved Mine Bidrag Til Dem. Men Jeg Nægter Fremover At Være En Del Af Deres Mere Og Mere Elendige Poppede Komercielle Fake LorteMusik. P Swiggers Vil Ikke Ses I Forbindelse Med Den Slags SellOuts. Derfor Starter Jeg Et Nyt SoloProjekt Under Navnet SWGRS Der Vil Holde Sit Focus På Det #Trueness#Kunsten #RealShit Hvor Jeg Vil Udgive Dybe Meningsfuld Musik Som Mennesker Og Samfundet Kan Lære Af Og Nyde Uden Pissekomerciel Lort Der Ødelægger Alt. Så Alle Dem Der Tror På Det #TrueShit, Følg Mig Til @SWGRS, Og Glem Alt Om Pisse "PENGEPARTIET" Eller Hvad Fuck End De PopProstiturede Vil Kalde Sig Frem Over. Fuck You Sell Outs. Det Er Alt Hvad Jeg Har At Sige. #Swiggers #Out #SWGRS http://fb.me/swgrs http://soundcloud.com/swgrs

I dette opslag: P Swiggers

Hobro Undergrund

Hobro Undergrund

4. januar 2016, kl. 12:14

Hah! Fucking Held Og Lykke Med Det Din Lort! Enste Du Nogensinde Gjord For Crewet Var At Holde Os Tilbage Og Forhindre OS I At #GetThatMoney #GetThatFame #GetVilder Du Så Fucking Kedelig Og Dum Med Alt Dit Fucking KunstLort Hvem Tror Du Du ER!!!!!!!!! Skrider Bare Til Polen Mit Mens Vi Laver #GudeMusik Og Så Beklager Sig! Ødelæger De Hits Vi Sider Og Laver! Farvel Og Tak For Lort!!! Hilsen P Desmet Og Resten Af Tegnedreng Records!!!!! PS Fuck Jer Hvis I Liker Hans Shit Mayyn!

I dette opslag: P Desmet

Bruddet er sket. P Swiggers og resten af Tegnedreng Records er gået hver til sit, og deres veje leder i modsatte retninger. Crewet er blevet flået itu.

P Swiggers går enegang og dedikerer sig fuldstændigt til sin kunstneriske vision under navnet SWGRS.

Imens smækker P Desmet døren i med et brag, og samler de lamslåede rester af Tegnedreng Records sammen. Med Swiggers ude af billedet, kan hans lederskab ikke betvivles, og med denne magt vil han lede gruppen til dominans over mainstreamen – til bred succes, koste hvad det vil.

Opslag med billede fra Hobro Undergrund

Her er hvad jeg forud for projektets begyndelse skrev i drejebogen for Sekvens 3, der markerer begyndelsen på andet akt, og om det tredje album.

Det blev forsimplet lidt da jeg førte det ud i livet. Det var egentlig meningen at de skulle skifte navn flere gange og udgive en masse demoer og nye numre, som blev slettet igen. Det ville dog have været akavet i praksis, fordi projeket blev fremført ligeså meget for et fremtidigt publikum, som det der fulgte med undervejs. At udgive og fjerne ting igen ville derfor ikke have haft den ønskede effekt.

Jeg stoppede faktisk også helt med at udgive demoer efter Party Partiet. Det blev for besværligt at holde styr på, og jeg tænkte at det kunne retfærdiggøres indeni historien med at de havde fået bedre styr på at udgive. Men jeg begyndte også bare at have ret travlt her, hvis jeg skulle nå mine deadlines – især fordi jeg også havde en musikvideo at klippe sammen.

Fordi jeg havde så travlt med at færdiggøre musikken og opføre den store konflikt mellem medlemmerne, kom jeg lidt væk fra at udgive et inddelingsopslag mellem sekvens 3 og 4. Det udkom først d. 12. januar, mange dage efter Swiggers forlod gruppen. Denne forsinkelse gjorde ikke så meget i første omgang, da det bare var en endeløs strøm af opslag på en Facebook-side.

Men da jeg flyttede indholdet over på denne side, og udlagde sekvenserne som kapitler, blev det tredje lige pludselig meget længere end de andre. Og det føltes også meget langt, fordi det ikke stoppede på et tematisk afrundende punkt, men bare fortsatte derudaf.

Derfor har jeg valgt at flytte opslaget, der afslutter sekvensen, for at gøre læsningen lettere og mere sammenhængende. Det er et af de eneste steder, hvor jeg har afveget fra de oprindelige udgivelsestidspunkter.

ANDET AKT

SEKVENS 3. SAMMEN MOD TOPPEN

STRUKTUR: Første forhindringer og mere på spil

TIDSPUNKT: ca. sen November/December 2015

Efter to uger udgives et par løs numre her og der, flere slettes, nogle kommer i flere versioner løbende.

Deres bandnavn skifter hurtigt her – også frem og tilbage. Hvilket et der kommer på udgivelsen er underordnet.

 • BANDNAVN
  • Hobro Undergrund
  • Hobro Mafia
  • Hobro Pengefabrik

Herefter udgives ‘Hip hop’-EP (mixtape?) under nyt navn. Helst en video til en sang.

TIDSPUNKT: Release ca. 3. december

TO DO: Revidér titel og trackliste. Lav covergrafik

 • EP
  • Titel: Penge+Piger+Alkohol+Hash
  • Penge, Piger, Alkohol & Hash (med Martin)
  • Sparekasse (med Martin)
  • Multi-level Marketing (mlm)
  • Penge i madrassen II (med Ingo)
  • Gangster shit (med Martin, Storm)
  • Lavet af penge (mehigo18)
  • [Kneppet udenom (udenom)] (med Martin)
  • [middelklasse (mehigoC)] (med Ingo (martin?))
  • Seven Eleven (mehigo14) (med Martin)
  • Kneppet udenom (Martin)
  • Kneppehumør

Gennemgående motiv: Struktur og plot i projektet

Jeg er meget interesseret i historiers struktur – det underliggende skelet, der holder dem sammen og giver dem form. Hvis en historie fortælles godt, ænser man som regel slet ikke at der er en struktur – historien lader blot til at følge sit naturlige og åbenlyse flow. Selvfølgelig sker det her nu, tænker man – eller bedre, tænker man slet ikke.

Men en god historie har en struktur. Den har nogle principper, der styrer hvorfor bestemte ting sker på bestemte tidspunkter. Den har en opbygning af spændingen og konflikterne, og en form der gør at slutningen føles tilfredsstillende (eller utilfredsstillende, alt efter forfatterens intention).

Historier kan tage sig ud på nær ved uendeligt mange forskellige måder, og stikke af i alle mulige fantasifulde retninger. Men selvom de virker vidt forskellige på overfladen, kan de dele en grundlæggende struktur. Faktisk har en meget stor del af de historier, vi læser, ser og hører, en bestemt struktur til fælles – de spinder bare deres fortælling ud over den. Ligesom at et hus har en grundstruktur – et køkken, en stue, et par soveværelser, et badeværelse eller to – men alle huse opleves langt fra som ens af dén grund.

Forskeren Joseph Campbell analyserede forskellige kulturers myter og fortællinger, og fandt deres strukturelle fællestræk. Indenfor filmindustrien har disse ideer om struktur især vundet indpas, fordi film har en rimelig standardiseret længde, og skal nå igennem hele deres plot på en fornuftig måde indenfor den ramme. Filmindustrien har dog måske været lige ivrige nok i at bruge struktur, og de følger tit skrappe retningslinjer der dikterer hvor lang tid hver enkelt sektion af plottet skal vare, og hvad der skal ske hvornår. Når først man får øje på det, kommer man aldrig til at se en Hollywood-film på samme måde igen.

Jeg har efterhånden læst en hel del om historiestrukturer. Men da jeg skrev Tegnedreng Records, var min forståelse af feltet stadig i sin vorden. Jeg vidste at der var en treaktsstruktur, og at film fulgte den nøje, men jeg kendte ikke rigtigt principperne. Men da jeg stod overfor at udvikle projektets plot, besluttede jeg mig for at prøve at følge denne struktur. Så jeg googlede mig frem til en gennemgang, og den brugte jeg så til at udlægge handlingen. Set med min nuværende viden ville jeg måske have lagt strukturen lidt anderledes, nu da jeg ved hvorfor de forskellige elementer falder som de gør.

Følgende er den strukturelle inddeling, jeg tog med mig fra den artikel (som jeg ikke lige kan huske hvad hed), omsat til mine egne ord. Hver sekvens i den udgør et kapitel i læseversionen af projektet på denne side.

 • Første Akt
  • Sekvens 1: Her etableres miljøet og karakterne. Status quo præsenteres. Leder op til en startende hændelse – point of attack’.
  • Sekvens 2: Karaktererne låses fast i knibe, eller sendes ud på nyt spor for at nå mål
 • Andet Akt
  • Sekvens 3: Første forhindringer og mere på spil
  • Sekvens 4: Første kulmination, ofte parallel med Note konklusionen (her = opbrud). Midtpunkt
  • Sekvens 5: Subplot tager fokus.
  • Sekvens 6: Hovedkulmination. Højeste og laveste punkter i hovedkonflikt. Fokus tilbage på hovedplot. Ofte modsætning til første kulmination og resolution.
 • Tredje Akt
  • Sekvens 7: Etablering af slutkonflikt og spænding. Evt et twist her.
  • Sekvens 8: Resolution og konklusion. Konflikter og farezoner skal være helt klare, ikke komplekse.

Gennemgående motiv: Billeder af en vandpibe

Jeg brugte en del billeder af en vandpibe. Generelt brugte jeg dem til at indikere at en sektion af historien var ovre (i denne læseudgave optræder de som sidste opslag i hvert kapitel). De fleste billeder blev taget ved den samme lejlighed hos en ven i Aarhus, men der er vist også et par stykker fra en tur på vandpibebar i Aalborg (ved samme lejlighed blev Storms dele af Grænseløs Kærlighed i øvrigt optaget).

Vis kommentar Skjul kommentar
Videre til kapitel 4
Der er et bogmærke gemt
Siden er sat til at huske hvor langt du er nået i læsningen af historien. Vil du fortsætte hvor du slap?
Siden gemmer ikke længere et bogmærke. Du kan altid slå det til igen i sidens indstillinger, der kan tilgås fra menuen til venstre.